ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Control ITM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

Am o societate infiintata in luna septembrie cu obiect de activitate moara de grau. Cu moara suntem in curs de amenajare si probe. Toate bune si frumoase!!

Ieri mi-a venit in control ITM-ul si Protectia Muncii si au gasit la moara 3 oameni prieteni de familie care ma ajutau sa renovez un birou. Au vrut sa le ia declaratie dar oamenii au refuzat deoarece au spus ca nu sunt angajati ai firmei.
Domnii inspectori mi-au lasat o invitatie la sediul ITM si au completat un proces verbal in care au scris ca respectivii domnii prestau munca fara sa fii semnat vreun contract de munca.

Mentionez ca eu inca nu am angajati si ca abia sunt in cautari de muncitori pentru moara.

Pot sa ma amendeze cu ceva cei de la ITM?
Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.

Repet oamenii care ma ajutau nu sunt angajatii mei, cum as putea sa demonstrez ca nu avem nici o relatie de angajator - angajat?

Va multumesc pentru raspunsuri oricare ar fii ele,

Cu stima
Dana

Daniela Stroie
 User  Daniela Stroie
a intrebat la 11 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Nov. 2011
Problema prezentata de dvs este destul de intortocheata. Un prim pas ar fi sa faceti dovada faptului ca persoanele respective s-au oferit voluntar sa va ajute si ca nu erau remunerate. In acceptiunea ITM "a presta o munca pentru un angajator" inseamna a fi remunerat financiar in urma acelei munci. Remunerarea se face in baza unui contract individual de munca intocmit in baza prevederilor din Codul Muncii republicat. Neintocmirea unui CIM reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu o amenda destul de mare, in functie de numarul de persoane care presteaza munca "la negru". Daca acele persoane erau intr-adevar platite atunci se pune problema acestei munci la negru. Insa daca persoanele in cauza, prieteni de familie, au desfasurat acele munci, voluntar, in scopul de a va ajuta si nu de a primi bani, atunci va trebui sa faceti dovada acestui lucru, fie prin documente daca acestea exista sau pot fi intocmite, fie prin martori sau orice alt mijloc obiectiv.
Intiuita mea este ca cei de la ITM au tras concluzia in baza raspunsurilor celor gasiti la fata locului desfasurand activitate, respectiv ca ei nu sunt angajati ai companiei.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024