ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizia angajatorului de concediere conform art.61 / alin. 1


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog cu multa amabilitate sa-mi descrieti, detaliati urmatoarea situatie:
Descriere amanuntita a deciziei angajatorului de concediere a angajatului conform legii muncii art.61 / aliniatului 1 si ce repercursiunui exista in Revisal in fisa angajatului, eventual probleme la pensionare, cauze, consecinte. Definiti toate cauzele, problemele in urma unei asemenea decizii.
Sub ce forma apare aceasta situatie de inchidere a contractului de munca prin demisie disciplinara in Revisal in fisa angajatului, in situatia unui nou angajator? Cum, ce vizualizeaza acesta in Revisal ?
Va multumesc anticipat
Calin Adrian Alexandru

Adrian Alexandru Calin
 User  Adrian Alexandru Calin
a intrebat la 23 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2012
Un nou angajator poate solicita o copie a Revisal, tocmai pentru a vedea motivele incetarii raportului de munca anterior, pentru a verifica veridicitatea celor afirmate privind raporturile de munca, dat fiind faptul ca au fost scoase din uz cartile de munca. De asemenea, in adeverinta de vechime se specifica, la rubrica "Mutatii intervenite", motivul incetarii raportului de munca, respectiv articoul de lege in baza caruia s-a facut incetarea raportului de munca. Astfel ca va fi evidentiat motivul.

Totodata, o astfel de incetare a contractului pe motive disciplinare va anuleaza dreptul de a primi indemnizatie de somaj, aceasta acordandu-se numai in cazul in care raportul de munca inceteaza din motive ce nu tin de salariat. Pentru accesarea acestui drept aveti nevoie de documente din partea angajatorului, printre care si adeverinta de vechime, care sa ateste nu doar existenta raportului de munca, ci si motivul incetarii lui.

Pensionarea nu va fi afectata de acest lucru.

In plus, facand abstractie de elementele pur legislative, la nivel de recrutare noul angajator poate solicita referinte de la ultimul loc de munca, iar in acest caz sunt mari sanse ca angajatorul sa mentioneze in recomandare acest aspect, poate si detalii referitoare la acea abatere: in ce a constat, ce prejudicii a adus si asa mai departe.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2012
Noul angajator nu are cum sa te vada pe tine in revisalul celeilalte firme. El poate afla cum ai plecat de la acea firma NUMAI daca ii spui tu sau daca cere el informatii de la firma unde ai lucrat. Si stai linistit ca nu o sa ai probleme din cauza asta, nici la pensionare si nici in alta parte.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024