ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

decizie cercetare disciplinara si revocare demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am urmatoarea speta-in 25 06.2014 s-a depus o demisie cu acordul partilor , care nu a fost aprobata.In aceeasi data a fost depusa o alta cerere de demisie, iar in 26.06.2014 s-a primit o decizie de suspendare a CIM pe perioada cercetarii disciplinare.In 04.07.2014 s-a intrunit comisia de cercetare disciplinara, iar la finalul audierii salariatul a depus o cerere de revocare a demisiei depusa in 25.06.2014 motivata de faptul ca aceasta a fost viciata si a fost facuta in urma unor presiuni din partea conducerii.
Salariatul nu a primit nici un raspuns pana la data de 13.08.2014.
Va rog sa-mi comunicati care este termenul legal maxim pt primirea unui raspuns in urma cercetarii disciplinare si care ar fi consecintele-aprobare demisie cu sau fara preaviz, aplicare sanctiune disciplinara, posibilitatea reintegrarii in munca?
multumesc .

Lia Smarane
 User  Lia Smarane
a intrebat la 13 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Aug. 2014
Nu exista demisie cu acordul partilor, este ca si cum ati pune doua temeiuri de incetare in unul singur. Demisia este una, acordul partilor este cu totul altceva. Demisia nu implica aprobare a angajatorului si necesita preaviz, iar incetarea cu acordul partilor presupune acordul lor asupra unei date de incetare. Demisa se inregistreaza in mod obligatoriu, fata de cererea de incetare cu acordul partilor care poate fi refuzata.

Nu stiu ce temei ati avut pentru cercetarea respectiva, dar pare sa fie una abuziva pentru ca inteleg ca este generata de cererea lui de demsiei.

Referitor la revocarea demisiei nu exista prevazut in lege acest lucru si daca sau in ce termen se face sau nu. Insa o sanctiune disciplinara poate fi dispusa in termenul prevazut de Codul muncii, strans legal de data savarsirii faptei de catre salariatul respectiv.

Art. 252
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion Viviana Serni G Stancu alexei delimart violeta Georgescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024