ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as vrea sa stiu care ar putea fi urmarile unei demisii conform art. 81 din codul muncii care nu a fost aprobata, in ziua in care ar fi trebuit sa se desfaca contractul de munca (daca ar fi fost aprobata) am primit mail mesaj pe telefon prin care mi se aduce la cunostinta ca angajatorul nu este de acord cu demisia fara preaviz iar la sfarsitul notificarii mi se cer datele de contact ale avocatului meu, la ce sa ma astept din partea lor? Mentionez ca de la data cu care mi-am dat demisia nu am mai fost la serviciu.

Multumesc frumos!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Elena Luca
 User  Elena Luca
a intrebat la 27 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ELENA LUCA la 28 Mar. 2013
Din punctul meu de vedere cel putin o parte dintre ele sunt nereguli. Insa ce spuneam eu este ca demisia are la baza art. 81, insa in cuprinsul cererii trebuia sa precizati alineatul, si anume (8). Daca ati trecut doar demisie in temeiul art. 81 si atat cred ca de aici problema preavizului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Luca
 User Elena Luca
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Mar. 2013
inainte de a-mi da demisia am solicitat 5 zile de concediu de odihna care nu mi-a fost aprobat,mentionez ca nu exista planificare de concedii de odihna pe anul acesta,se fac foarte multe ore suplimentare care nu sunt nici compensate si nici platite,ba mai mult am ajuns in luna ianuarie 2013 direct la spitalul universitar plecand de la serviciu la orele 20.30 unde am fost investigata pana la ora 01.30 , pt ziua urmatoare mi s-a solicitat sa-mi fac cerere de concediu de odihna ,considerati ca sunt incalcari ale CIM-ului?eu asa am considerat si de aceea am si solicitat demisia cu art 81.
va multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2013
Daca angajatorul si-a respectat obligatiile contractuale si totusi dvs nu ati respectat preavizul stabilit prin contractul de munca. Caz in care angajatorul va poate actiona in instanta pentru daune sau va poate cerceta disciplinar pentru absente nemotivate. Vina va apartine in cazul de fata.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024