ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie sau demis?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, saptamana trecut am facut o cerere de concediu pe 4 zile, tot atunci am facut si o cerere de concediu fara plata. Nu am primit nici-un raspuns la nici-una dintre ele, si am plecat. Mi sa intocmit un referat prin care eram chemat la sediul firmei pt a spune motivul pt care nu m-am prezentat la munca! Saptamana asta trebuia sa primesc salariul in cont, dar nu am primit nimic, am sunat la birou, unde mi sa spus ca sunt blocati, dar nu mi sa comunicat motivul. Tin sa mentionez ca mi-am gasit de munca, la alta firma, si aici nu mi-am dat demisia inca, bazandu-ma pe faptul ca am fost dat afara, daca nu m-am prezentat la munca. Pot face ceva pt recuperarea salariului de pe luna trecuta?

Adaugata in: Abateri disciplinare
Catalin Cristian Boieriu
 User  Catalin Cristian Boieriu
a intrebat la 16 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Mar. 2012
Cererile de concediu trebuie mai intai aprobate de catre angajator. Faptul ca ati inaintat aceste cereri nu inseama ca ele sunt automat aprobate de catre acesta. Astfel ca plecarea dumneavoastra de la locul de munca fara aprobarea scrisa a angajatorului poate fi considerata absenta nemotivata. In astfel de cazuri angajatorul este nevoit sa demareze procedura de cercetare disciplinara, cercetare la care sunteti convocat printr-o comunicare scrisa inmanata sau trimisa prin scrisoare recomandata. Daca ati semnat pentru primirea ei se considera comunicare finalizata iar in cazul in care nu va prezentati la data stabilita pentru cercetare si nu motivati absenta, acest lucru ii da dreptul angajatorului sa va concedieze fara a mai efectua cercetarea disciplinara. Salariul probabil este blocat din acest motiv, al cercetarii disciplinare. Odata cu incetarea contractului de munca pe motive disciplinare veti primi salariul cuvenit pentru perioada lucrata in luna anterioara. Presupunearea mea este ca data de virare a salariului s-a numar printre zilele in care ati lipsit nemotivat.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024