ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

desfacere contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Mi-am dat demisia, rugand sa mi se aprobe incetarea activitatii din motive personale cu acordul partilor. Am lipsit 2 zile consecutiv fiind studenta - am avut examen si aprobarea lor verbala. Ei nu sunt de acord cu demisia si doresc sa imi desfaca contractul de munca cu abatere disciplinara - neprezentarea la serviciu. Se poate? Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!

C Iriss
 User  C Iriss
a intrebat la 16 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
Daca angajatorul nu v-a aprobat acordul partilor iar pentru cele doua zile consecutive lipsite pentru studii nu exista un acord scris al angajatorului, ci numai unul verbal, din pacate acesta paote abuza de lipsa documentului scris si sa declanseze cercetarea disciplinara pe motivul absentelor nemotivate. Ideal ar fi fost sa inaintati o cerere de invoire sau un concediu fara plata, care ar fi suspendat preavizul dar v-ar fi acoperit cele 2 zile de examene. Din pacate el are acoperire, cu atat mai mult cu cat nu se poate dovedi ca acordul a existat, fie el si verbal.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
Demisia si acordul partilor sunt doua notiuni diferite. Pentru a va inceta CIM cu acordul partilor trebuie sa va adresati angajatorului cu o cerere prin care sa solicitati incetarea CIM cu articolul 55 b din codul muncii republicat la data pe care o doriti. In caz ca nu va aproba acesta cerere, va depuneti demisia, practic anuntati angajatorul ca la expirarea perioadei de preaviz, care in cazul functiilor de executie este de cel mult 20 zile lucratoare ca nu va mai prezentati la lucru.Demisia este un act unilateral de vointa, nu trebuie aprobata de angajator, practic la expirarea perioadei de preaviz , angajatorul trebuie sa va inceteze CIM in baza articolului 81 alineatul 1.
Eu nu va recomand sa ajungeti la incetarea raportului de munca cu articolul 61 a. In ruta profesionala pe care o veti urma , s-ar putea sa aveti nevoie de referinte de la angajator si in cazul acesta este posibil sa nu fie favorabile pentru o noua angajare.Incercati ca problemele personale sa le rezolvati prin cerere de solicitare a unui concediu fara plata pentru interese personale sau formare profesionala art 54 sau 155, 156 din codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024