ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este protectia datelor cu caracter personal o chestiune optionala pentru site-urile romanesti?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce se poate face pentru a proteja mai bine datele cu caracter personal si a face site-urile care nu sunt autorizate sa colecteze informatii de acest tip sau chiar mai mult, siteuri care opereaza fara inregistrare legala intr-o activitate in care se colecteaza date cu caracter personal sa fie oprite si obligate sa respecte legea?

Includ aici si site-uri care preiau informatii de pe alte site-uri si le transmit mai departe. Unele dintre acestea in afara agregarii de informatii de pe alte site-uri au inceput sa practice si stocarea de date personale oferind posibilitatea de a iti construi un CV online. Nu vreau sa dau nume, insa multe nu sunt autorizate sa faca acest lucru, nici macar nu sunt inregistrate legal sa opereze in domeniul acesta.

Noi stim ca exista legi in acest sens. De exemplu, firma noastra este inscrisa in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22620.

Foarte multi oameni, din dorinta sau necesitatea de a gasi un post de munca cat mai repede, se reped sa isi creeze astfel de CV-uri pe site-uri neautorizate din punct de vedere legal fara a avea nici o idee cat de expusi sunt la fel si fel de probleme pentru care nu vor putea face pe nimeni responsabil legal.

Cu cresterea utilizatorilor de internet in Romania creste si pericolul de a fi expusi la inselatorii. Noi consideram ca ceva trebuie facut in acest sens. Asteptam sugestiile dumneavoastra.

Romania Jobs Alert
 User  Romania Jobs Alert
a intrebat la 27 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Aug. 2012
Va recomand insa sa va asigurati ca acele asa-zise site-uri in neregula chiar sunt in neregula. Nu cred ca aveti cum sa stiti daca acele site-uri sunt autorizate sau nu, asa cum sunteti dvs., neavand acces la astfel de informatii detinute de ANSPDCP.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Aug. 2012
Faceti o sesizare catre ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) daca sunteti siguri ca aceste nereguli sunt reale.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024