ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Incetare CIM in urma cercetarii disciplinare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Am un salariat cu CIM suspendat pentru cercetare disciplinara in urma unei lipse in gestiune. In aceasta perioada angajatul a achitat prejudiciul dar nu mai doreste sa ramana ca salariat. In acest caz cu ce articol se face incetarea de contract de munca? Este corect incetare disciplinara?
Multumesc

Adaugata in: Abateri disciplinare
Petre Daniela
 User  Petre Daniela
a intrebat la 13 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Nov. 2013
O corectie: pentru demisie este necesara exclusiv initiativa angajatului si pentru acordul partilor este necesar si acordul salariatului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Nov. 2013
Inainte de toate trebuie facuta o ancheta asupra gestiunii ca sa se stabileasca daca intr-adevar este vinovat de lipsa din gestiune. Cat timp angajatul aprodus o paguba angajatorului nu putem vorbi de demisie sau acordul partilor, mai ales ca pentru prima este necesar acordul lui, iar pentru cea de-a doua este strict nevoie de initiativa lui.

Poate fi considerata si abatere disciplinara, daca apare astfel definita in RI, pentru ca faptele care repezinta abateri se stabilesc la nivelul angajatorului.

Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;

In situaia de fata angajatorul este cel care doreste sa renunte la colaborarea cu respectivul salariat deci nu isi are loc o incetare prin demisie in temeiul art. 81. Nu ar fi oricum legal sa i se ceara salariatului o demisie, salariatul este cel care decide in aceasta directie.

Este corecta sanctionarea disciplinara, cat timp s-au urmat pasii legali. Altfel nu ati avea cum sa incetati raportul de munca si sa reiasa vina lui ca factor generator al incetarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 13 Nov. 2013
Lipsa din gestiune este raspundere patrimoniala nicidecum disciplinara art 254 din Codul muncii.Nu era caz de suspendare CIM atat timp cat salariatul si-a indusit paguba creata si a p;latit contravaloarea acesteia.Daca salariatul nu mai doreste sa ramana in unitate are doua popsibilitati sa faca cerere de incetare a CIM cu acordul partilor art 55 b din codul muncii sau sa dfepuna demisia in baza art 81

Alte intrebari despre Abateri disciplinare