ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ITM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Problema este foarte mare in tara noastra. Majoritatea patronilor isi bat joc de oameni (cu toate ca avem un salar de mizerie), ii pun si la diferite munci. Am facut si eu o petitie cu toti colegii pt ca lucram ore suplimentare, sambete, duminici si lucram si de noapte. Nu ne este platit nimic, avem salariu 600 lei net. Cred ca firma are pe cineva la ITM care rezolva totul. Am depus o petitie din data de  19 iunie 2012 si inca nu au venit sa vorbeasca cu toti angajatii. Noi facem si diferite munci la patron: demolam, vopsim, etc. Eu as dori sa vina I.T.M-ul sa dea acele chestionare cu intrebari angajatilor ca sa-si exprime toti punctele de vedere. Va multumesc.

Gabriel Irimia
 User  Gabriel Irimia
a intrebat la 05 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului viorel dorobantu la 20 Iul. 2012
ROI nu se incheie cu semnatura dvs., este un document unilateral incheiat de angjatori. Dvs doar vi se aduc la cunstinta prevederile lui prin semnatura. CCM se negociaza cu sindicatul sau cu reprezentantii salariatilor, nu cu toti salariatii din unitate.

Astfel de situatii, daca nu se rezolva prin ITM, intr-adevar pot fi solutionate numai in instanta. Anumite probleme nu sunt de competenta ITM, de altfel veti regasi in Codul muncii ca drepturile sunt redate in instanta. Inspectorii pot doar dispune sanctiuni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Viorel Dorobantu
 User Viorel Dorobantu
a raspuns la intrebare la 06 Iul. 2012
Buna ziua.
Vreau sa va spun ca nu sunteti singurul. Si eu am sesizat aceleasi probleme cu dl. Marian Nitu. La sesizarea mea ca una am intrebat si alta a raspuns m-a indrumat catre tribunal. Si intre timp bineinteles ca firma a facut ROI dar fara semnatura mea, semnarea CCM, precum si arderea tuturor pontajelor.
Daca stiti cumva cum putem sa-i atentionam pe acesti inspectori, va rog sa-mi spuneti si mie.
O zi buna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iul. 2012
ITM-ul din pacate nu ajunge atat de repede. Dureaza de regula chiar si pana la 45 de zile, termenul maxim, pana sa fie solutionata cererea dvs., dat fiind faptul ca situatia dvs nu este una singulara, numarul sesizarilor transmise catre ITM fiind foarte mare. Angajatorul insa nu va poate obliga sa desfasurati activitati altele decat cele mentionate in fisa postului, cu exceptia situatiilor de forta majora (calamitati, accidente etc.) sau pentru prevenirea accidentelor la locul de munca. Altfel legal nu va poate sanctiona in niciun fel daca aceste atributii nu fac parte din fisa postului dvs.

Salariul este legal, minimul salarial stabilit de lege este de 700 lei brut pentru anul 2012, ceea ce inseamna aproximativ 560 net.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024