ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

liber platit pe o perioada de o luna si jumatate fara drept


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Contabila din unitatea unde lucrez si-a luat liber o luna si jumatate, insa in tot acest timp ea a sustinut ca este in concediu medical. Bineinteles, la finele perioadei nu a prezentat nici un fel de concediu medical, ba mai mult si-a incasat retributia ca si cum ar fi lucrat acele zile in care ea a stat acasa. Acum ea reproseaza aceasta situatie Directorului Executiv, care, verbal si-ar fi dat acordul pentru ca ea sa stea acasa. Noi ceilalti angajati ne temem sa o denuntam de frica desfiintarii unitatii, intrucat s-ar pierde increderea in toti care lucram acolo. Cum trebuie sa procedez eu care ma simt lezata de acest fapt ca si salariat si cum ar trebui sanctionati cei raspunzatori?

Bitic Lili
 User  Bitic Lili
a intrebat la 08 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Bitic lili la 08 Mai. 2012
Daca exista o intelegere intre angajator si contabila in cauza apreceierea mea este aceea ca va fi cam dificil, in cazul actionarii angajtorului in instanta, sa aveti castig de cauza si sa nu se intoarca impotriva dumneavoastra, neavand nici un document prin care sa dovediti ca angajatorul nu a procedat legal. Puteti incerca printr-o sesizare la ITM, in urma caruia inspectorii vor efectua un control la fata locului si vor putea stabili daca situatia este sau nu problematica.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bitic Lili
 User Bitic Lili
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Mai. 2012
Nu a existat nici un acord scris de concediu fara plata,concediul de odihna l-a avut inainte de aceasta perioada ,nu are certificat medical si nici nu poate spune ca a recuperat libere lucrate caci nu a lucrat nici o ora in plus.Eu doresc sa-mi spuneti in acest caz daca este un conflict de munca acest caz si eu ca si salariat fara functie de conducere si care cunosc aceasta situatie am drept sa o actionez in judecata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Mai. 2012
Daca nu a prezentat nici un fel de dovada pentru acordarea concediului medical, aprecierea mea este ca nu aveti cum sa o pontati ca si cum ar fi fost in concediu medical, neexistand o dovada a acestui fapt - certificatul medical. Probabil din acest motiv i s-a platit timpul liber ca si cum ar fi lucrat in perioada respectiva.

Astfel de situatii, precum statul acasa al salariatului pe o anumita perioada de timp, daca ele au la baza motive medicale atunci ar trebui prezentat un certificat medical angajatorului. Totodata, statul acasa ar fi bine sa aiba la baza un acord, un cocnediu de odihna, fara plata sau invoire.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024