ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Lider de sindicat acuzat de furt acte


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Acum aproximativ un an,liderul de sindicat dintr-o unitate de stat, a vazut iesind dintr-o punga de gunoi,lasata se femeia de servici langa o usa de intrare intr-o cladire a unitatii, un extras din revisal, care continea salariile tuturor angajatilor. Vazand ca aceasta hartie a fost aruncata, a luat-o si a pastrat-o.De curand, fiind in perioada de negociere a CCM, a primit de la conducerea unitatii cuantumul salariilor tuturor angajatilor. Comparand cele doua hartii, a constatat ca salariile nu erau aceleasi. In timpul negocierilor a intrebat conducerea unitatii de de salariile de pe cele doua hartii nu se potrivesc. La vederea " revisalului ", conducerea unitatii l-a intrebat de unde il are ? Omul a raspuns ca l-a gasit rasturnat dintr- o punga de gunoi. Conducerea unitatii i-a acuzat de furt si pe lider si pe femeia de servici. I-a amenintat cu denuntul la politie si procuratura pentru furt de acte. Mai mult, a spus ca o vor da pe femeia de servici afara. Pot acestia sa fie trasi la raspundere ?

P.S. Femeia de servici face curatenie si in birouri. Probabil ca o fi facut curat in birou,hartia o fi fost pe jos si femeia a pus-o in punga de gunoi, crezand ca nu mai este de folosinta.Sau pur si simplu contabila a aruncat hartia la gunoi si femeia a golit cosul in punga, punga, care a lasat-o apoi pe jos petru a matura in alta cladire. Punga s-a rasturnat si hartia a iesit din ea. Asa a gasit-o liderul.
Va rog sa imi spuneti ce pot patii cei doi.

Ciprian Mircea Manescu
 User  Ciprian Mircea Manescu
a intrebat la 23 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Sep. 2014
Ar trebui declansata o procedura de cercetare disciplinara pentru a stabili exact cine se face vinovat de aceasta greseala. Dupa parerea mea responsabila este in principal persoana care nu a avut grija ca acel document sa nu fie lasat la indemana oricui, astfel incat sa nu fie incalcata regula confidentialitatii salariilor asa cum apare ea prevazuta in Codul muncii, cat si in contractul persoanei care se ocupa de salarizare, foarte probabil apare aceasta mentiune.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024