ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Model decizie comisie cercetare disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog imi dati si mie un model de decizie numire comisie cercetare disciplinara.
Va multumesc frumos!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Gabriela Arghir
 User  Gabriela Arghir
a intrebat la 15 Nov. 2012
TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

8 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Nov. 2012
Multumesc frumos.Am specificat in decizia de sanctionare art. 248 ...

DECIZIE interna
nr.26 / 16.11.2012


Subsemnatul ........reprezentant legal al S.C.xx SRL , în calitate de angajator , având în vedere procesul verbal nr.572 din 16.11.2012 intocmit de comisia de cercetare disciplinara

decide:

1. D-nul ..........., pentru nerespectarea art. 59 lit.”a” si “s” din Regulamentul de Ordine Interioara, se sanctioneaza cu reducerea salariului de baza pe luna Noiembrie 2012, cu 10%, conform Legii nr. 53/2003 republicata, art.248(1), lit”c” .
2. Conform art.33 lit“k, din Regulamentul de Ordine Interioara,” salariatilor societatii li se interzice sa paraseasca anticipat lucrul sau sa plece fara motive temeinice de la locul de munca în orele de seriviciu, chiar fara a parasi societatea, fara aprobarea conducatorului compartimentului de munca sau a loctiitorului acestuia”.
3. Conform art.59 lit”a” si “s” din Regulamentul de Ordine Interioara, constituie abateri disciplinare, fara ca aceasta enumerare sa fie limitativa fapte ca: nerespectarea programului de lucru si parasirea locului de munca, fara bilet de voie în timpul programului de lucru”
4. Decizia de sanctionare se înmâneaza spre semnare, salariatului, de catre biroul Personal, în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii
5. Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Serviciul Personal va duce la îndeplinire prevederile prezentei decizii, aceasta fiind întocmita în 2 exemplare (unul ptr. angajat si unul ptr. angajator) urmând sa fie comunicata în termen de 5 zile de la data emiterii, persoanei sus metionate.


Buzau , Noiembrie 2012
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabriela Arghir la 19 Nov. 2012
Da, este corect.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului gabriela Arghir la 16 Nov. 2012
In finalul procesului verbal e bine sa mentionati si articolul din codul muncii privind sanctionarea salariatului
Art. 248

c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1?3 luni cu 5?10%;
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Nov. 2012
Imi puteti spune daca procesul verbal incheiat astfel este corect din punct de vedere legislativ?
Proces Verbal cercetare disciplinara

Încheiat astazi 16.11.2012, la ora 13 , în comisia de cercetare disciplinara formata din ………….. director tehnic, ………… responsabil S.C si …………. sef birou Personal, avand ca subiect, abaterea disciplinara savarsita de d-nul ………, în ziua de 14.11.2012.
Conform referatului nr. 564 din 15.11.2012 a d-lui ……… responsabil S.C., reiese ca d-nul …………impiegat de miscare- sef manevra, a parasit locul de munca pe 14.11.2012, în intervalul 9 - 9.30, fara sa anunte seful ierarhic.
D-nul ………….., impiegat de miscare –sef manevra, prin declaratia nr.570 / 16.11.2012 nu recunoaste ca a savarsit o abatere disciplinara prin faptul ca a parasit locul de munca, fara sa anunte seful ierarhic( art.33 lit.”k”).
Conform art.59 lit “a” si “s” din Regulamentul Intern al societatii,
constituie abateri disciplinare, fara ca aceasta enumerare sa fie limitativa fapte ca: “nerespectarea programului de lucru si parasirea locului de munca precum si iesirea din incinta societatii fara bilet de voie în timpul programului de lucru”.
D-nul …………..nu este la prima abatere disciplinara avand în repetate randuri actiuni savarsite cu vinovatie prin încalcarea normelor legale, Regulamentului Intern, Contractului colectiv de Munca , ordinelor si dispozitiilor legale ale conducatorului ierarhic, astfel ca sanctionarea disciplinara are ca scop asigurarea eficientei combaterii unor acte si comportamente daunatoare procesului muncii.


Comisia de cercetare disciplinara propune sanctionarea disciplinara a domnului …………, conform art.59, lit.”a” si “s” din Regulamentul de Ordine Interioara al societatii, cu diminuarea salariului, cu 10 % pe luna Noiembrie 2012.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabriela Arghir la 15 Nov. 2012
Pentru cercetare disciplinara puteti imputernici o persoana din unitate, constituirea unei comisii nu este o obligatie, numai daca acest lucru este prevazut la nivel de unitate sau in CCM aplicabil.

Puteti folosi modelul de urmator:

Decizia de numire a comisiei de cercetare disciplinara prealabila (Art. 247 - art. 251 din Codul muncii republicat Legea nr. 53/2003)

Hotararea/Decizia nr. ____________ din data de ________________

Ca urmare a referatului/notei/adresei inregistrate cu nr. _____ de sesizare aconducerii _______________________________, de catre ________, cu privire la savarsirea de catre salariatul/a ______________ a urmatoarei abateri disciplinare ______________________________________

In temeiul dispozitiilor art. 247 si art. 251 din Legea nr. 53/2003, Codul muncii republicat, modificat prin Legea 40/2011 si potrivit prevederilor Regulamentului intern al ______________;

Directorul General / Directorul ______________,

DECIDE:

Art. 1. ? (1) Se constituie comisia de cercetare disciplinara prealabila, cu urmatoarea componenta:

Presedinte: __________________, avand functia de __________________;
Membrii:
__________________, avand functia de __________________;
__________________, avand functia de__________________;
__________________, avand functia de __________________.

Art. 2. - (1). Cercetarea disciplinara prealabila se va efectua cu respectarea prevederilor art. 247 si art. 251, din Codul muncii.

- (2). Dupa efectuarea cercetarii disciplinare prealabile, comisia imputernicita va prezenta administratorului un referat cu concluziile sale, in vederea aplicarii sanctiunii disciplinare.


Director, Am luat la cunostiinta
............................ .......................................................
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adrian C. la 15 Nov. 2012
Convocarea salariatului pentru cercetare disciplinara poate fi trimisa si prin posta, cu confirmare de primire, este perfect legal. Dovada comunicarii se face prin semnarea recomandatei sau prin semnarea convocarii (cand ii este inmanata personal).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns userului gabriela Arghir la 15 Nov. 2012
Este corect sa i-o inmanati personal, asigurati-va doar ca pe exemplarul dvs. aveti semnatura salariatului cu mentiunea "am primit un exemplar la data de...".
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2012
Daca nu trimit convocarea prin posta si i-o inmanez pesonal pe semnatura, fiind in unitate salariatul? Este corect?Sau trebuie doar prin posta cu confirmare de primire?

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu Gratiela Petrescu alexei delimart Viviana Serni Radu Anton violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2022
Buna ziuaAs dori sa-mi spuneti cate puncte de pensie primesc pentru- 9 luni armata intre 1 octombrie 1980- 30 iunie...[citeste mai mult]
Publicat la data 14 Ian. 2022 8 raspunsuri