ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Neprezentare la serviciu in ultima zi de activitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am inaintat o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor, prin 55b, stabilita la o data de comun acord cu angajatorul (dorinta angajatorului fiind de a sta inca 20 zile lucratoare la birou). A inregistrat-o, insa a amanat mentionarea acordului scris pe exemplarul meu. In ziua urmatoare si-a dat seama ca una din cele 20 zile lucratoare este zi de sarbatoare si mi-a transmis sa ii modific cererea cu prelungire de o zi (asadar, ultima zi de lucru sa fie luni in loc de vineri). Nu am facut inca alta cerere, dar ma tem ca cea prezenta va fi refuzata. Insa deja am stabilit alt program pentru ziua de luni si nu ma pot prezenta la serviciu. Va rog sa imi transmiteti ce se poate intampla in caz de neprezentare in ultima zi.

Va multumesc mult!

Adriana Ionescu
 User  Adriana Ionescu
a intrebat la 26 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Florin Cioca la 02 Iun. 2014
Amgajatorul poate refuza cererea cu acordul partilor. In practica, si v-ar recomanda sa tineti cont si de aceasta in consultanta dvs., cand angajatorul vine cu "20 de zile lucratoare" deja el nu accepta incetarea prin acordul partilor, ci prin demisie. Pentru ca cele 20 de zile cam asta inseamna, preaviz.

Exprimarea dvs poate pune in dificultate, din pacate, si cateodata este necalara, chiar daca dvs dezaprobati interventia care nu are alt scop decat acela de a clarifica.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Iun. 2014
trebuie sa existe acordul partilor. Daca angajatorul doreste ca acel CIM sa inceteze dupa 2 zile de la data inscrisa in cererea salariatului, atunci la acea data va inceta CIM (nu m-am referit la data in care angajatorul isi pune semnatura pe cerere ci.... la data pe care o pune pe cerere ca data de incetare "de acord cu data.....").
Daca salariatul nu este de acord cu data propusa de angajator isi poate da demisia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mai. 2014
Angajatorul dvs pare sa fi acceptat incetarea prin demisie drept rapuns la crerea dvs de incetare prin acordul partilor, lucru pe care il poate face, iar pentru demisie exista preavizul maxim de 20 de zile lucratoare. Daca nu respectati durata totala a preavizului in ultima zi de preaviz foarte probabil veti fi pontata nemotivat si acest lucru va aprea si pe adeverinta dvs de vechime eliberata ulterior, abesnta nemotivata respectiv. Nu aveti ce sa pierdeti daca modificati acea data printr-o noua cerere, din perspectiva relatiei de munca, dar daca apare o absenta nemotivata atunci foarte probabil vor fi efecte pe viitor prin prisma aparitiei ei in adeverinta de vechime, asa cum am spus.





Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Florin Cioca la 27 Mai. 2014
CIM inceteaza la data prevazuta in cerere, daca aceasta este aprobata de angajator ca atare, si nu la data la care el accepta cererea salariatului, atentie la detalii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns la intrebare la 27 Mai. 2014
CIM se incheie cu data la care angajatorul aproba incetarea CIM. Dvs ati solicitat incetarea CIM de comun acord, deci trebuie sa existe un acord comun intre parti. Daca dvs solicitati incetarea CIM cu o anumita data, nu inseamna ca angajatorul trebuie sa fie de acord cu acea data ori ca cererea trebuie modificata.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024