ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Neprezentare salariat la controlul medical prestabilit


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In cazul in care angajatul nu se prezinta in termen stabilit anterior la centrul de medicina muncii pentru efectuarea controlului medical periodic, ce masuri este obligat sa ia angajatorul in acest sens? Ce departament ia masuri pentru sanctionarea salariatului, care sunt aceste masuri (model) si temeiul legal va rog.
Multumesc.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Rodica Volmer
 User  Rodica Volmer
a intrebat la 01 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Dragomir Dascalu la 04 Iul. 2014
Este corect ceea ce spuneti dvs. atat timp cat in Regulamentul intern apare prevazuta sanctionarea disciplinara in acest caz. Insa daca vorbim de un motiv obiectiv pentru care el nu poate ajunge, de exemplu intra in medical, sau pleaca in delegatie, personal nu cred ca ar fi etica o astfel de sanctionare si s-ar impune reprogramare. Depinde de caz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragomir Dascalu
 User Dragomir Dascalu
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Iul. 2014
Lucratorul poate fi sanctionat pe baza Regulamentui Intern. Obligativitatea prezentarii la examenele medicle periodice este prevazuta in HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor:
Art. 39. - Lucrătorul este obligat să se prezinte la examenele medicale de supraveghere a sănătăţii la locul de muncă, conform planificării efectuate de către medicul de medicina muncii cu acordul angajatorului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iul. 2014
Daca angajatul refuza sa se prezinte la controlul medical se poate constata nulitatea contractului de munca, prin acordul partilor, dat fiind faptul ca nu sunt respectate regulile de incheierea a unui contract de munca, asa cum prevede Codul muncii republicat. Nulitatea poate fi constatata si in intanta de judecata, daca nu se poate prin acordul partilor.

Daca angajatul nu ajunge la timp la examenul de medicina muncii dar nu refuza efectuarea lui il puteti reprograma, stabilit cu el o data si o ora la care poate ajunge in mod sigur. De sanctionat nu aveti temei legal sa il sanctionati.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024