ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Numar de referate pt abatere diaciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Este vorba de un conflict de munca la firma la care lucrez. In urma cu 2 saptamani o colega de munca si-a dat demisia. Sefa mea m-a intrebat motivul pentru care aceasta a demisionat. Din cauza faptului ca am spus ca nu stiu care este motivul plecarii, aceasta mi-a facut un referat de abatere diaciplinara, m-a retrogradat din functie (sef de birou - cu toate ca nu a figurat niciodata pe fisa postului aceasta functie). Apoi a facut o sedinta 'extraordinara' in care mi-a atras atentia ca m-a vazut cu telefonul in mana. Tin sa mentionez ca nu mi s-a prezentat niciodata in 2 ani de zile un regulament intern prin care sa ni se comunice ca nu avem voie sa vorbim la telefon. Dupa aceasta sedinta ne-a chemat pe mine si pe inca 2 colege sa ne citeasca conversatiile pe care eu le-am avut cu cealalta colega care a plecat. Conversatii in care, intr-adevar vorbem de toata lumea. Eu m-am ridicat si i-am spus frumos ca nu am de gand sa particip la aceasta tiganie. Si daca nu ii convine ceva, este libera sa ma dea afara. Asta era joi. Eu vineri nu m-am dus la munca si luni am trimis o
cerere de concediu fara plata pt o sapt. Ele mi-au mai facut inca 2 referate. Asta in decurs de o singura luna. Pentru referatul din data de 11.09 am trimis o justificare. Celelalte 2 referate nu stiu ce contin. Mi-au trimis o citatie sa ma prezint luni la ora 12 pt cercetare de abatere diaciplinara in baza celor 3 referate.
Chiar daca as ramane aici, nu as mai putea lucra in conditiile astea de stres, tinand cont ca sefa mea le-a constrans pe celelate colege sa ma izoleze. Le-a spus clar: ori ea, ori eu. Vreau sa adaug ca pe plan profesional nu are ce acuze sa imi aduca. In perioada cat am coordonat acea echipa am avut numai rezultate satisfacatoare, atat eu, cat si asa-zisii subalterni ai mei.

Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Ea vrea sa ma constranga sa imi dau demisia. Daca nu ma prezint la aceasta sedinta pentru cercetare disciplinara si ma da afara pt abatere disciplinar, ii pot actiona in judecata? Multumesc anticipat!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Ana-andreea Lalu
 User  Ana-andreea Lalu
a intrebat la 28 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Sep. 2013
Situatia este destul de urata si din punctul meu de vedere foarte abuzive masurile sefei dvs. Da, puteti contesta in instanta deciziile de sanctionare disciplinare in 45 de zile de la comunicarea lor prin semnatura de primire. Pentru prima sanctiune aplicata (retrogradarea) inteleg ca nu a existat o cercetare disciplinara prealabila. Daca nu s-a scurs inca termenul de 45 de zile de la comunicarea deciziei, puteti depune contestatie in instanta. Asta in cazul in care ati primit un astfel de document. In lipsa cercetarii cat si a documentului de sanctionare, cu atat mai mult veti avea castig de cauza pentru ca inseamna ca procedura nu s-a respectat catusi de putin.

Intra in ongliatia angajatorului sa puna la dispozitia salariatilor continutul Regulamentului intern, acestia din urma semnand pentru luarea la cunostinta a continutului documentului precizat.

Solicitati si un control din partea inspectorilor de munca, este foarte posibil sa nu existe acest document, desi angajatorul este obgliat sa il incheie. Inspectorii de munca vor putea verifica acest lucru si dispune eventuale sanctiuni, conform legii.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024