ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salar imputat in intregime


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Am un salariat care a furat din materia prima pe care trebuia sa o aduca la firma (doi saci de zahar). Seful doreste sa i se desfaca CIM disciplinar dar pe langa asta vrea sa -i impute tot salariul pe luna in curs, deoarece zice el, ca salariatul respectiv nu e la prima abatere de acest gen ( nu exista nimic consemnat in aceasta privinta) ceea ce nu mi se pare normal, ar trebui sa i se impute doar ce a furat;
Nu cred ca e corect ce doreste seful meu si as dori sa ma lamuriti daca gandirea mea e corecta.
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Vesa Cosmina

Adaugata in: Abateri disciplinare
Cosmina Mezei
 User  Cosmina Mezei
a intrebat la 22 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Apr. 2013
Fiind vorba de extragerea unor bunuri din posesia angajatorului de catre salariat, dauna poate fi stabilita la maxim 5 salarii minime brute pe econimie, mai mult nu este legal. Din salariul pe ultima luna el poate retine maxim o treime din salariul net, conform codului muncii si a celui civil. Retinerea salariului integral nu este legala iar la o actiune in instanta angajatul va avea, pe buna dreptate, castig de cauza. Daca intervine pluralitatea de creditori, retinerea nu va depasi jumatate din salariul net lunar.

Art. 254
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3) , nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.



Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024