ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

sanctiune avertisment si absenta nemotivata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Suntem o societate de servicii energetice, de lucru in instalatiile electrice. Avem un angajat care a refuzat sa plece pe teren cu colegii sai atunci cand a fost trimis la o lucrare. Pentru aceasta l-am sanctionat in urma unei cercetari disciplinare, in care comisia de cercetare a hotarat avertisment si administratorul societatii a hotarat sa il pontam absent nemotivat in ziua in care el nu a vrut sa mearga pe teren, si a stat in atelier. Este corect sa il pontam nemotivat si sa ii dam decizie de sanctionare cu avertisment?
Se poate considera ca absenta nemotivata este in urma faptului ca nu a muncit in acea zi, deci nu a putut fi pontat 8 ore?

Monica Barbu
 User  Monica Barbu
a intrebat la 25 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2014
Avertismentul scris nu necesita cercetare disciplinara, este singura sanctiune care se poate aplica in lipsa unei astfel de proceduri. Deci puteati dispune avertismentul scris si fara sa va complicati cu procedura cercetarii disciplinare.

Nu este corecta insa pontarea lui nemotivata. Cat timp el a fost la lucru, chiar daca nu a accpetat sa iasa pe teren, a derulat activiate in ziua repsectiva si s-a aflat in incinta unitatii. Ca atare nu puteti sa il pontati absent, este abuziva masura.

Absenta nemotivata inseamna neprezentarea lui la lucru sau plecarea in timpul programului fara acordul superiorului sau al persoanei responsabile, fara sa existe un motiv real (de exemplu probleme medicale justificare prin certificat de concediu medical).

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024