ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sanctiune disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este corecta sanctiunea disciplinara cu diminuarea salariului cu 5% pe trei luni in urmatoarele conditii: am fost acuzat de agentul de paza ca nu m-am supus controlului la iesirea pe poarta unitatii?
Va redau exact cum s-au desfasurat evenimentele la iesirea pe poarta unitatii: ma apropiam de poarta cu alti doi colegi cand agentul de paza ne-a cerut sa-i "aratam bagajele", eu avand o geanta de mana. In acel moment am ridicat geanta si am aratat-o pe ambele fete continuand sa ma deplasez spre poarta de iesire, moment in care agentul a repetat "va rog sa-mi aratati bagajul". Am ridicat geanta din nou aratand-o spre el cu ambele fete, dupa care am iesit pe poarta deschisa. Mentionez ca nu mi s-a cerut sa prezint geanta la control sau sa ma opresc pentru vreun motiv. Dupa ce am facut cativa pasi dupa poarta unitatii, agentul a strigat din unitate sa ma intorc si sa prezint geanta "la control", eu refuzand acest lucru.
De asemenea, mentionez ca la comisia de ancheta nu s-a luat in calcul declaratia mea si nici nu au audiat nici unul din cei doi colegi care au fost de fata.
Va multumesc anticipat.


Adaugata in: Abateri disciplinare
Gheorghe Lupean
 User  Gheorghe Lupean
a intrebat la 25 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gheorghe Lupean
 User Gheorghe Lupean
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Iun. 2013
Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului GHEORGHE LUPEAN la 27 Iun. 2013
Cu tot respectul cuvenit, nu imi dau seama ce ati dori sa va raspuns mai mult decat am facut-o deja. V-am precizat in raspunsul initial ca va trebui sa contestati decizia de sanctionare in instanta ca sa se poata dovedi ca nu este corect acordata sau ca s-a recurs la un abuz si nu s-a respectat procedura legala de acordare. Mai mult chiar nu stiu ce sa va spun, sincer. Nu cunosc documentele interne ale societatii dvs si in plus nu am dezbatut pe marginea sinonimiei dintre cele doua modalitati de a cere acelasi lucru. Nu exitsa in lege o lista de abateri disciplinare standard, care ar trebui preluata si respectata intocmati de catre angajator. El decide la nivelul unitatii sale cand salariatul a savarsit si cand nu o abatere disciplinara. Mergeti in instanta cu decizia de sanctionare, e tot ce puteti face. Eu va ofer o informatie dar la rezolvarea problemei se va putea ajunge numai cu interventia unei instante de judecata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Gheorghe Lupean
 User Gheorghe Lupean
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Iun. 2013
Stimata doamna,este vreo deosebire intre: aratati-mi bagajele si prezentati bagajele la control ? In regulamentul de ordine interioara nu este stipulat in nici un articol nici macar obligativitatea supunerii "la control"
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului GHEORGHE LUPEAN la 26 Iun. 2013
Eu v-am raspuns fix la aceasta intrebare. Depinde ce apare prevazut si in Regulmentul intern, care sunt faptele care pot fi considerate abateri disciplinare si ce sanctiuni se vor aplica in astfel de cazuri. Angajatorul este cel care le stabileste, faptele, la nivelul unitatii sale. Nu ii impune legea o lista de abateri disicplinare stass.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gheorghe Lupean
 User Gheorghe Lupean
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Iun. 2013
Eu intrebam daca incadrarea este corecta. Nesupunere la control ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2013
Sanctiunile disciplinare de regula se dispun gradual sau in functie de gravitatea faptei. Depinde insa si ce scrie in Regualmentul intern, ce sanctiuni se acorda pentru ce fapte. Ele se stabilesc de catre angajator, legea nu il obliga sa dispuna anumite sanctiuni pentru anumite fapte. Singurul lucru pe care il puteti face in acest moment este sa contestati decizia de sanctionare in instanta, in termenul mentionat in cuprinsul ei. Ar trebui sa fie 30 de zile de la data comunicarii, cf. Codului muncii republicat.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024