ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sanctiune disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Din raspunsurile date pe club legislatia muncii am citit ca in cazul unei sanctiuni trebuie intocmit un act aditional, in afara decizie de sanctionare, si in baza actului aditional se opereaza in Revisal.
In cazul unei sanctiuni de 5 % din salariu pe 2 lu, incepand cu luna noiembrie, care este forma actului aditional. Aveti un model pentru un astfel de act aditional ? In revisal unde se inregistreaza aceasta modificare si cum ? Dar in cazul in care folosesc o aplicatie proprie cum inregistrez sanctiunea?

Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 06 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Nov. 2012
Concedierea in HG 500 DIN 2011 este tratata la alt alineat nicidecum la modificarile aduse CIM
O sanctiune cu reducere de salariu operata in REVISAL ar conduce si la influentarea calculului indemnizatiei de concediu de odihna de exemplu si nu este corect.
Salariatii in CIM nu negociaza si eventuale sanctiuni care i se pot aplica.
Exemplul dat de dvs cu decizie de modificare a salariului minim are la baza un act normativ asa cum se intampla si cu cresterea salariilor la bugetari tot in baza unui act normativ.
Apreciez ca o sanctiune se reflecta in veniturile realizate in statul de plata, intra in executarea CIM si nu trebuie anuntata la ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 07 Nov. 2012
In Revisal se opereaza si modificarile care au la baza decizii (a se vedea modificarea salariului minim pe economie). Modifcarea poate avea la baza act normativ. De asemenea, decizia de concediere, are caracter unilateral. Ca atare nu toate operatiile facute in Revisal au la baza acte aditionale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2012
In REVISAL se opereaza acele modicari de contract facute in baza actelor aditionale art 17 al.5 din codul muncii. Sanctionarea este un act unilateral de modificare a salariului pe baza deciziei angajatorului si nu intra in obligatia inregistrarii in REVISAL.
HG 500 DIN 2011
ART 4 (2)Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)–g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2012
Nu cred ca a dat cineva un astfel de raspuns. Sanctionarea se aplica in baza deciziei de sanctionare intocmita in urma cercetarii prelabile.

In aprecierea unor specialisti si juristi, pe baza prevederilor din HG 500/2011 conform carora se opereaza in Revisal modificarile aduse asupra elementelor din CIM, operati in Revisal modificarea salariului din contract, cu aplicarea reducerii de 5% de care ati amintit, iar la expirare perioadei pentru care se aplica sanctiunea reveniti la salariul din contract. Personal cred ca o neoperare a acestei modificari nu ar trebui sa va afecteze. Cereti si opinia celor de la ITM pentru ca unele inspectorate sustin operarea acesti modificari in Revisal, bine ar fi sa fiti pe aceeasi lungime de unda si cu ei.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Viviana Serni alexei delimart Radu Anton Gratiela Petrescu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024