ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

schimbarea contractului de munca cu acelasi angajator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am contract de munca de 3 ani iar acum ma pune sa semnez un alt contract de munca cu modificarile in vigoare pentru acelasi angajator, cu un act aditional in spate cu multe clauze de confidentialitate. Ma pune sa fac cerere de angajare care nu s-a facut la momentul angajarii plus multe alte declaratii pe proprie raspundere cu data de acum 3 ani, ca sa fie complet practic dosarul de personal si trebuie sa aduc cazier judiciar in conditiile in care eu sunt deja angajata. Ma poate obliga sa semnez noul contract de munca, mai e un alt act aditional care spune ca noul contract il anuleaza pe cel vechi si sunt obligata sa semnez toate clauzele din primul act aditional chiar daca nu sunt de acord cu ele? Se mai precizeaza undeva ca, daca nu aduc toate actele care mi le cer (se refera la cele de angajare) inseamna abatere disciplinara si ma poate concedia imediat. Vreau sa stiu daca e normal sa schimbe contractul de munca daca eu nu vreau si daca ma poate obliga sa semnez actul aditional daca nu sunt de acord.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Voi Ionela
 User  Voi Ionela
a intrebat la 09 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mai. 2012
Personal mi se par destul de bizare aceste cerinte ale angajatorului. Nu contract de munca nu poate pur si simplu anula un alt contract de munca, nu exista in codul muncii o astfel de prevedere, care sa permita anularea unui contract prin altul. Cel mult angajatorul poate inceta, sigur, tinand cont de prevederile legale, si apoi sa intocemasca un nou contract. Insa pentru un astfel de pas trebuie avuta la baza un motiv intemeiat.

Angajatorul ar fi trebuit sa solicite aceste documente - cazier, diplome etc. - la momentul semnarii contractului de munca, si nu dupa 3 ani. Parerea mea este ca nu aveti cum sa fiti sanctioanta pentru astfel de lucruri, iar concedierea in cazul unei abateri disciplinare nu poate fi dispusa imediat asa cum sustine angajatorul dvs.. Este necesara parcurgerea unei proceduri de cercetare disciplinara iar daca in urma cercetarii se constata vinovatia, abia atunci se poate dispune incetarea concedierea. Daca angajatorul va va comunica in scris declansarea cercetarii disciplinare si dupa semanrea de luare la cunostinta nu va prezentati, atunci da, poate dispune direct incetarea. Altfel este ilegala o astfel de manevra.

Nu va poate obliga nici sa schimbati contractul si nici sa semnati acte aditionale la contractul de munca. Actele aditionale au la baza o modificare asupra elementelor sau clauzelor contractuale cu acordul ambelor parti si nu unilateral, de catre angajator. Modificarea unilaterala a contractului, prin decizie a angajatorului, se poate face numai in anumite situatii si anume cand acesta este impusa de acte normative sau modificari legislative.

Faceti o sesizare catre ITM si puneti-le in vedere toate aceste probleme, in urma sesizarii ei putand efectua un control la locul de munca.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024