ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendarea contractului de munca pe durata cercetarii disciplinare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul suspendarii CIM pe durata cercetarii disciplinarea va rog sa imi comunicati varianta corecta cum se va opera in Revisal.
Cecetarea disciplinara are loc in perioada 08.11.2013-19.11.2013 si se va consemna in baza deciziei de suspendare opereare in revisal. Va rog sa imi comunicati punctual: data de sfarsit suspendare si data de incetare supendare.

In urma cercetarii disciplinare s-a stabilit ca sanctiune disciplinara incetre cim cf art 61. Care sunt urmatorii pasii? Mai trebuie facuta o alta decizie de incetare a suspendarii sau e suficienta o singura decizie cea de supendare in care se precizeaza cu exactitate durata , data de incepere si data incetarii suspendarii?Ulterior este corect ca decizia sa se faca cu data de 20 de incetare cim disciplinar?

Tanase Andra
 User  Tanase Andra
a intrebat la 19 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tanase Andra
 User Tanase Andra
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Nov. 2013
Este vorba de supendarea contractului pe durata cercetarii disciplnare. Motivul cercetarii sunt absentele nemotivate si nerespectarea preavizului in cazul demisiei.
va multumesc,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Tanase Andra la 20 Nov. 2013
Ceva nu este clar, in privinta decizie de suspendare, ea este pentru suspendare ca urmare a absentelor sau pentru suspendare cerceteare disciplinara, clarificati acest lucru pentru ca e important..

Apoi, v-am explicat ca data incetarii este 20.11, atat pentru suspendare cat si pentru CIM.

Sigur ca nu puteti opera direct incetarea CIM, cat timp nu ati operat suspendarea incetarii contractului de munca in Revisal. Acest lucru se face manual, programul nu este unul automat, este un simplu registru electronic deci nu face singur operatiuni. Asadar operati intati incetarea suspendarii, apoi incetarea CIM cu aceeasi data de 20.11.2013.

Operati direct incetarea perioadei, nu mai faceti o decizie noua, cred ca si acest lucru l-am precizat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Tanase Andra
 User Tanase Andra
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Nov. 2013
S-a operat in Revisal data de safrist supendare 19.11.2013 conform deciziei de supendare pentru absente nemotivate pe durata cercetarii disciplinare, In revisal am observat ca va trebui sa operez manual incetarea suspendarii probabil cu data de 20.11.2013 si apoi sa emit deciziade incetare cim in baza art 61 cu data de 20.11 si sa o transmit tot cu data de 20.11.2013. Observ ca nu pot opera direct in revisal incetrea contractului fara a opera incetarea suspendarii. Va rog sa imi spuneti in acest caz nu este oare nevoie sa mai fac o decizie de incetare a suspendarii sau se opereaza incetarea in baza deciziei de suspendare?Incetarea supendarii se va trece data de20.11.2013?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2013
Nu aveti nevoie de o alta decizie de incetare a suspendarii. Data de incepere a suspendarii este prima zi de cercetare, in cazul de fata inteleg ca aceasta este 8.11.2013. Data de sfarsit este 19.11.2013, ultima zi de cercetare. Iar daca incetarii ei va coincide cu incetarea CIM, adica ziua imediat urmatoare, respectiv 20.11.2013. In aceasta zi intocmiti decizia de incetare, o operati in Revisal si transmiteti catre ITM, dupa ce comunitati decizia si angajatului. Ea produce efecte numai dupa comunicarea ei prin semnatura de primire catre salariatul caruia i se aplica. Suspendarea trebuie operata in Revisal si transmisa catre ITM in termen de maxim 20 de zile lucratoare de la data ei, daca nu ati operat deja.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024