ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Un economist poate sa fie salariat in cadrul a 2 firme colaboratoare intre ele?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


- Buna ziua!
Un economist care este angajat cu 8 h intr-un SRL cu CIM pe durata nedeterminata, s-a angajat cu 2 h intr-un alt SRL. Aceste doua SRL-uri colaboreaza intre ele : unul presteaza servicii pentru celalalt, dar nu sunt firme concurente, neavand acelasi obiect al activitatii. Spuneti-mi va rog daca acestui economist i se poate imputa ceva de genul cum ca "nu este etic si moral sa lucrezi pentru o alta firma colaboratoare cu SRL-ul meu, daca esti salariatul meu" - am citat un sef superior.
Poate sa fie sanctionat disciplinar, se poate sa i se ceara (impuna) sa sisteze colaborarea cu acel SRL unde este angajat cu timp partial? Incalca acest economist vre-un principiu de etica si morala sau deontologie profesionala? Ce act/document face referire la acest lucru : ca nu ai voie sa tii evidenta contabila a unui SRL daca are relatii de colaborare cu SRL-ul unde esti angajat cu norma intreaga?
-Multumesc anticipat!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Silvia Pomparau
 User  Silvia Pomparau
a intrebat la 06 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Ian. 2015
Etic nu este intr-adevar. Iar in contractul dintre cele doua companii (pentru ca sigur exista unul) este foarte probabil sa existe o astfel de clauza. De asemenea poate exista o prevedere in RI sau CCM referitoare la acest aspect.

Nu poate intra insa la categoria abaterilor disciplinare, cat timp nu vorbim de incalcarea unei clauze de neconcurenta de exemplu, existenta in contract.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024