ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acord de confidentialitate NDA


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Doresc sa stiu daca exista un anumit format cadru legal privind Acordul de confidentialitate (NDA) care poate fi incheiat intre un Angajator cu o Persoana Fizica Autorizata (PFA), deoarece am gasit multiple variante total diferite privind clauzele, unele ilegale.

Mihai Constantin
 User  Mihai Constantin
a intrebat la 12 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2012
Daca aveti contract de munca incheiat cu respectivul angajator atunci in CIM se introduce o clauza de confidentialitate conform Codului muncii si se aplica si in cazul dvs.

Codul muncii republicat:
Art. 17
(7) Cu privire la informatiile furnizate salariatului, prealabil incheierii contractului individual de munca, intre parti poate interveni un contract de confidentialitate.

Art. 26
(1) Prin clauza de confidentialitate partile convin ca, pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta in timpul executarii contractului, in conditiile stabilite in regulamentele interne, in contractele colective de munca sau in contractele individuale de munca.
(2) Nerespectarea acestei clauze de catre oricare dintre parti atrage obligarea celui in culpa la plata de daune-interese.

Daca este vorba de relatie SC - PFA atunci puteti incerca un acord de confidentialitate intre doua entitati comerciale, pe modelul de mai jos (inlocuiti SC cu PFA in pentru punctul 2.).

Contract de confidentialitate si neconcurenta

Art. 1. SC ............... se obliga sa trateze toate informatiile si documentatiile/inscrisurile de care a luat cunostinta in timpul derularii prezentului contract ca informatii si documente/inscrisuri confidentiale, secrete de afaceri1 si sa nu le divulge tertelor persoane, atat pe durata acestui contract, cat si ulterior.

Art. 2. SC ........... se obliga sa respecte drepturile de proprietate intelectuala ale SC ............ asupra know-how-ului si sa nu foloseasca in interes propriu si/sau sa nu le instraineze la terti2 , atat pe durata acestui contract, cat si ulterior3 .
In scopul protejarii know-how-ului, beneficiarul se obliga sa nu incheie un contract asemanator cu un tert cu care SC .................. se afla in relatii de concurenta ori sa nu desfasoare o activitate care se afla in concurenta cu cea desfasurata de SC ..........., si sa respecte regulile unei concurente loiale.
La incetarea relatiilor contractuale, relatiile postcontractuale se vor baza pe regulile unei concurente loiale. SC ........... se obliga sa nu permita utilizarea hnow-how-ului de catre o retea concurenta, dupa incetarea relatiilor contractuale.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024