ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Act aditional la CCM + deducere personala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

1. Deoarece incepand cu 1 ianuarie 2015 salariul minim brut pe tara creste de la 900 lei la 975 lei la Contractul Colectiv de Munca trebuie facut un act aditional in care sa fie mentionata aceasta schimbare. Imi puteti da, va rog, un model de act aditional pentru modificarea unei clauze la CCM? In cazul de fata mai trebuie declansata procedura de negociere a contractului? Modificarea trebuie specificata intr-un proces verbal? Exista un model anume de proces verbal? Actul aditional la CCM trebuie sa fie insotit de o cerere de inregistrare?

2. Anterior am intrebat despre cazul unei persoane care are un copil care nu are numele de familie al tatalui, desi este din aceeasi casatorie (mai are 4 copii). Daca pe certificatul de nastere al copilului apare numai numele mamei, iar al tatalui nu (este trasa o linie in dreptul numelui tatalui), copilul poate fi trecut in intretinerea tatalui?
Va multumesc!

Andreea Pop
 User  Andreea Pop
a intrebat la 16 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Dec. 2014
1. Modificarea clauzelor din CCM se face numai prin declansarea procedurii de negociere colectiva, si nu unilateral. In cazul modificarii salariului minim pe economie se vor aplica prevederile legale, nu este nevoie neaprat de modificarea CCM. Iar la expirarea lui, cand veti relua negocierea pentru noul contract puteti modifica si clauza privind salariul minim.

Inregistrarea actului aditional la CCM se face prin aceeasi procedura utilizata pentru inregistrarea CCM la ITM.

2. Sunteti sigura ca este el tatal? Nu ma pot evita aceasta intrebare cat timp precizati ca numele tatalui nu apare in document. Sau macar prenumele lui. Tatal trebuie sa faca dovada ca acel copil este legitim al lui, fie ca este tatal biologic, fie ca l-a adoptat, dar aceasta dovada sta la baza acordarii deducerii.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Gratiela Petrescu Ioana Popa Marius Ion G Stancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024