ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

act aditional la contractul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


saj:In urma reorganizarii institutiei ,postul meu a fost desfiintat conform art 65-67 din codul muncii si am fost obligata sa optez pentru un post sub pregatirea mea,atributiile postului meu fiind preluate de catre o alta persoana din alt serviciu.Deasemenea in cadrul serviciului din care fac parte a fost promovata o persoana cu aceleasi studii ca si mine ambii avand cereri de promovare,eu nu am avut acces la concurs pentru promovare oferindumi-se doar anumite posturi de studii medii vacante pentru care am dat examen.In cadrul aceluiasi serviciu a mai fost adusa inca o persoana pe post de inspector.In urma optiunii mele pt postul de studii medii,am semnat actul aditional la contractul de munca cu mentionarea nerespectarii codului muncii,respectiv salariu felul muncii,informarea,consultarea,obligativitatea unui act medical,postul fiind intr-o casa de tip familial cu 10 copii,repartizarea reala a timpului de lucruse lucreaza in tureetc. Mentionez ca nici acum nu mi-a fost adusa la cunostinta fisa postului si nu stiu exact ce presupune postul de referent educatie pentru care am fost obligata sa optez, pentru a nu-mi pierde locul de munca De la serviciul Resurse Umane am aflat ca o sa primesc raspuns la mentiunile facute in actul aditional si o sa primesc un nou act aditional.Va rog sa-mi spuneti ce sa fac,sa-l semnez?Deasemenea va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa actionez in continuare pentru a-mi apara drepturile?


Adaugata inConcediere

User Georgeta Pasalica a intrebat la 20 Oct. 2011
Acest mesaj a fost raportat. Va multumim pentru feedback!


1 raspuns
Voteaza raspuns
[0]
[0] Expert Viviana Serni a raspuns la intrebare la 20 Oct. 2011
Trebuie vazut mai intai daca concedierea s-a facut in mod legal, adica desfiintarea postului sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.
Aveti dreptul la salarii compensatorii daca concedierea s-a facut in mod legal. Solicitati CCM la nivel de unitate /ramura ca sa stiti ce drepturi aveti.

Daca nu, puteti intenta actiune la tribunalul de pe a carui raza teritoriala locuiti pentru anularea deciziei de concediere si reintegrarea in postul detinul anterior precum si plata drepturilor salariale de care ati fost privata. Odata ramasa hotararea irevocabila, vor fi aplicabile art. 56 pct.1 li.e si 64 alin.1 Codul Muncii iar angajatorul va avea obligatia sa va ofere un loc de munca CORESPUNZATOR pregatirii dvs profesionale.

II.
Va puteti adresa Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii care are printre atributii constatarea si sanctionarea faptelor de discriminare..
Potrivit art 27 din OG. 137/2000
1 Persoana care se considera discriminata poate formula, ??n fata instantei de judecata, o
cerere pentru acordarea de desp─?gubiri ??i restabilirea situa??iei anterioare discriminarii sau
anularea situa??iei create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea este scutit─? de taxa judiciar─? de timbru ??i nu este conditionat─? de sesizarea Consiliului.
Consiliul va poate oferi, la cerer, asistenta juridica gratuita. Cititi cu atentie actul normativ mentionat!

III.
Sesizati ITM-ul!

Cu privire la actul aditional nu va pot spune nimic pana nu-mi comunicati ce scrie in el.


Va multumesc foarte mult pentru raspuns si va scriu ce contine actul aditional la contractul aditional de munca:
-identitatea partilor
durata contractului de muncaperioada nedeterminata fara a fi completata data cand urmez sa incep activitatea la alt loc de munca
-locul de munca
-felul munciifunctia fara completarea COR
-criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatilor aplicabile la nivelul institutiei pentru personalul contractual de executie 1-rezultate obtinute 2-adaptarea la complexitatea muncii 3 asumarea responsabilitatii capacitatea relationala si disciplina muncii
-salariuldiminuat
-alte clauze:1- perioada de preaviz in cazul demisiei2-salariatul este obligat sa respecte prevederile Regulamentului Intern si ale fisei postului
-drepturi si obligatii generale ale partilor 1-salariatul are obligatia de a se supune obiectivelor de performanta individuale impuse precum si criteriilor de evaluare a realizarii acestora stabilite prin fisa postului 2-angajatorul are obligatia sa evalueze salariatul numai dupa obiectivele de performanta individuale impuse precum si dupa criteriile de evaluare a realizarii acestora stabilite prin fisa postului.
Am semnat cu ,,mentiunea ca acest contract a fost incheiat fara respectarea art 17 alin1si 2lit e,f,k,si alin4 din Codul Muncii deasemenea art 27,art37,art39alin1 lit.h art 41alin1 art 40 alin2 lit a.Deasemenea nu sunt completate data inceperii activitatii la noul loc de munca nu contine repartizarea reala a timpului de muncase lucreaza in ture"
Mentionez ca referatul serviciului resurse umane este din data de 2.09.2011 cu modificarea salariului si a locului de m-ca semnat de conducere,actul aditional l-am semnat cu mentiunile de mai sus in 6.10.2011si fluturasul de salariu l-am primit pe luna septembrie de la noul loc de munca cu salariu diminuat.Eu si in acest moment sunt pe vechiul post predand gestiunea catre alta persoana.Postul desfiintat referent specialitate IA cuprindea inca un post de gestiune pe care l-am preluat la plecarea unei colege in concediu pentru crestere copil.
Mai pot ataca in istanta desfiintarea postului care este cu data de 29 07.2011?Dar dispozitia de predare a gestiunii din dat de 5.10.2011?pentru ca eu nu am stiut pana la acea dispozitie ca atributiile mele vor fi luate de o alta persoana,acest lucru l-am mentionat si inainte de a semna decizia in scris.Prin aceasta decizie pot ataca decizia de desfiintare a postului?


-

Adaugata in: Codul Muncii
Georgeta Pasalica
 User  Georgeta Pasalica
a intrebat la 21 Oct. 2011
Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2021
In data de 01.12.1999 am iesti la pensie cu o vechime in munca ce 35 ani si 4 luni din care 3 ani si 22 zile in sistem...[citeste mai mult]
Publicat la data 25 Nov. 2021 4 raspunsuri
Am lucrat in invatamant si din totdeauna am avut ore suplinite, care nu au fost evidentiate in cartea de munca .Pot...[citeste mai mult]
Publicat la data 26 Nov. 2021 1 raspuns