ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

am dreptul de concediu platit daca am iesit la pensie si sunt reangajata?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! Sunt iesita la pensie de drept de anul trecut din cadru nedidactic si am fost reangajata la unitatea de invatamant cu contrct de munca pe un an de zile pana la deblocarea posturilor. Acum dupa ce am incheiat anul nu mi se acorda banii pe concediu de odihna. Am acest drept ?

Adaugata in: Codul Muncii
Gabriela Ailincai
 User  Gabriela Ailincai
a intrebat la 15 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2014
Concediu, de odihna neefectuat se compenseaza numai in cazul in care inceteaza raportul de munca. Pana atunci, concediul se efectueaza in natura si se acorda o indemnizatie de concediu calculata conform prevederilor legale aplicabile.


Art. 146 - Codul muncii republicat
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.

ART. 10 - Ordinul MECTS nr. 5559/2011
(1) Pe durata concediului de odihnă cadrele didactice au dreptul la o indemnizaţie calculată ?n raport cu numărul zilelor de concediu ?nmulţite cu media zilnică a salariului de bază, a sporului de vechime şi, după caz, a indemnizaţiei de conducere, luate ?mpreună, corespunzătoare fiecărei luni calendaristice ?n care se efectuează zilele de concediu. ?n cazul ?n care concediul de odihnă se efectuează ?n cursul a două luni consecutive, media veniturilor se calculează distinct pentru fiecare lună ?n parte.
(2) Media zilnică a veniturilor se stabileşte ?n raport cu numărul zilelor lucrătoare din fiecare lună ?n care se efectuează zilele de concediu de odihnă.
(3) ?n calculul indemnizaţiei concediului de odihnă acordat cadrelor didactice se iau ?n considerare şi drepturile salariale care se acordă cu caracter permanent.
(4) Pentru cadrele didactice ?ncadrate cu fracţiuni de normă indemnizaţia de concediu se calculează av?ndu-se ?n vedere drepturile salariale corespunzătoare, cuvenite pentru fracţiunea de normă sau fracţiunile de normă care se iau ?n calcul.
(5) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte cu cel puţin 5 zile ?naintea plecării ?n concediu.

ART. 13
?n cazul ?n care, după ce personalul didactic a efectuat concediul de odihnă, contractul individual de muncă a ?ncetat, acesta este obligat să restituie unităţii partea din indemnizaţia de concediu corespunzătoare perioadei nelucrate din anul pentru care i s-a acordat acel concediu

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024