ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul in care un patron te tine in proba timp de 10 zile, apoi te trimite sa-ti faci analizele ptr. angajare iar in tot acest timp nu ai semnat nici un contract de munca, iar a doua zi iti spune ca nu mai are nevoie de serviciile tale dar nici nu te plateste pentru munca pe care ai prestat-o, ce drepturi am in recuperarea banilor pentru munca prestata ? Sau unde se poate face o reclamatie ?

George Costiug
 User  George Costiug
a intrebat la 18 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2012
Nu prea aveti ce bani sa recuperati pentru ca nu ati semnat nimic. Daca angajatorul nu a incheiat contract de munca, el nu poate fi tras la raspundere ca nu v-a platit un salariu. Nu exista insa "a sta in proba" fara incheierea unui contract de munca. Perioada de proba, acolo unde ea exista, face parte din durata contractului, este specificata in cuprinsul lui si constituie vechime in munca. Anterior inceperii activitatii ar fi trebuit sa semnati contractul de munca. Ideal este sa nu acceptati niciun fel de job sau activitate fara semnarea unui contract prealabil, legea stipuland clar obligatia angajatorului de a incheia un contract individual de munca anterior inceperii activitatii. Daca, desigur, nu se pune problema unui alt tip de contract. In cazul dvs va fi foarte greu sa dovediti ca angajatorul are obligatii legale fata de dvs si ca ati desfasurat activitate acolo, daca nu aveti un contract, nu aveti martori si nu ati fost remunerat in niciun fel. El este sanctionat de lege daca salariatul este remunerat in lipsa unui contract de munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024