ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajare fara cim semnat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
La inceputul lunii aprilie am avut intentia sa ma angajez la o firma in urma unui anunt. Am mers seara la firma respectiva urmand sa ma deplasez a doua zi impreuna cu un reprezentant al firmei pe un santier unde firma desfasura activitatea. Mergand acolo dimineata urmatoare am constat ca nu era ceea ce mi se prezentase in seara precedenta si ca urmare mi-am declinat oferta si am plecat acasa spunand reprezentantului firmei ca nu sunt de acord sa ma angajez. Ca urmare a unei concedieri colective beneficiam de ajutor de somaj, mergand pentru viza lunara am aflat ca am lucrat la aceasta firma 1 zi si am fost si remunerat pentru 8 h lucrate. Mentionez ca nu am semnat nici un document (cim) si nu am fost remunerat deasemenea nu puteam fi angajat pentru ca nu aveam avizul medical si celelalte avize necesare angajarii pe un post de sofer profesionist.
Am facut sesizare la ITM nu am primit nici un raspuns pana acum, dar in schimb am primit Decizia de incetare a CIM prin posta cu coltul de la semnatura salariat rupt si apoi 56 ron prin mandat postal suma pe care am refuzat-o. In urma acestor fapte am ajutorul de somaj suspendat ba mai mult trebuie sa returnez banii pe o luna .
Ce ar trebui sa fac mai departe?
Va multumesc pentru raspuns!

Adaugata in: Codul Muncii
Iuliana Bacanu
 User  Iuliana Bacanu
a intrebat la 30 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului iuliana bacanu la 01 Aug. 2013
Decizia o puteti contesta in instanta, ar trebui sa cuprinda un termen de contestare si Tribunalul unde sa contestati. Mai ales daca dvs nu ati fost de acord cu incetarea pe acest temei veti avea cu siguranta castig de cauza. Dar trebuie sa va inarmati cu rabdare pentru ca sunt multe astfel de procese in derulare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iuliana Bacanu
 User Iuliana Bacanu
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Iul. 2013
Multumesc pentru raspuns o sa astept rezultatul controlului ITM
Temeiul incetarii CIM este conform Deciziei art 55 lit b
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Iul. 2013
Momentan asteptati controlul ITM care sa stabileasca faptul ca nu ati lucrat la ei, nu exista contrct semnat si nu ati acceptati acea oferta. Incercati sa luati legatura si cu angajatorul in cauza sa vedeti de ce a procedat astfel, dat fiind faptul ca a incalcat legea operand o munca la negru care nici macar nu a avut loc. Vorbim, din punctul meu de vedere, si de fals in acte pentru ca acea decizie nu este emisa legal, nu are valoare cat timp nu exista un contract de munca semnat de dvs asupra caruia sa se aplice incetarea. Si care este totusi temeiul incetarii, pana la urma?! Acea decizie ar putea foarte bine sa fie nula daca nu contine datele obligatorii si cele reale.

Daca nu se rezolva prin ITM va puteti adresa instantei de judecata. Puteti relua pe baza unei cereri acea indemnizatie dar nu este corect sa vi se ceara sa restituiti suma pentru o luna cat timp nu ati lucrat in timpul ei.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024