ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajarea unui muncitor pensionar īntr-o școală


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Vă rog, să-mi spuneți dacă situația īn care, īn īnvățămānt un muncitor(nedidactic) care a īndeplinit varsta-standard de pensionare, s-a pensionat, īnsă școala a avut īn continuare nevoie de serviciile lui și l-a angajat pe perioada determinată(12 luni), este corectă? Muncitorul pensionat are și pensie și salariul lunar, se poate numi acesta cumul īn īnvățămānt la nedidactic? Are dreptul? Ce legi sunt īn vigoare pentru cumulul pensiei cu salariul la nedidactic? Mulțumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Kara Ionescu
 User  Kara Ionescu
a intrebat la 10 Sep. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2015
Persoanele pensionate la limita de varsta pot cumula pensia cu salariul, dar cu respectarea prevederilor art. 30 din Codul muncii, care instituie obligatia incadrarii salariatilor la institutiile si autorittile publice si alte unitati bugetare numai prin concurs sau examen.
Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, a fost aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 286/2011.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024