ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajatorul poate modifica avizul de pe demisie, ulterior inregistrarii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. In data de 23.04.2014, am inaintat conducerii institutiei publice la care lucrez, cererea de demisie. Avizul directorului, pus in fata mea, a fost : " Proceduri legale" si a semnat. Am luat cererea, am inregistrat-o la secretariat dupa care, am inmanat-o responsabilului de la compartimentul resurse umane. A doua zi, am solicitat o copie dupa cerere si am avut surpriza sa vad ca, ulterior depunerii acesteia la resurse umane, directorul a mai adaugat tot soiul de cerinte si comentarii de tipul: predarea gestiunii, respectarea termenului de preaviz, sublinieri si corectii la modalitatea de exprimare in intocmirea cererii de demisie (eu am solicitat "prin acordul partilor", dumnealui mi-a corectat cererea, specificand faptul ca in lege exista doar termenul "cu acordul partilor"). Referitor la termenul de preaviz pe care l-a cerut, mentionez ca acesta are ca motiv, predarea gestiunii. Detin gestiunea unor bunuri culturale de patrimoniu, a caror numar este in jur de 25000, iar inventarierea si predarea trebuie facute cu respectarea unor reguli prevazute in Legea ocrotirii patrimoniului cultural. Din experienta de peste 25 de ani in institutie, stiu sigur ca aceasta activitate dureaza cel puti 5-6 luni deci, oricum termenul de preaviz va fi cu mult depasit. La fel stiu ca termenul de preaviz a fost dat cu rea- credinta, cunoscand faptul ca am gasit de lucru la alta institutie unde ar trebui sa-mi incep activitatea pe data de 05.05.2014. Ce ma sfatuiti sa fac?

Adaugata in: Codul Muncii Demisie
Simona Maria Tuca
 User  Simona Maria Tuca
a intrebat la 26 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Simona Maria Tuca
 User Simona Maria Tuca
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Mai. 2014
Buna seara.
Multumesc inca o data pentru raspuns si va mai adresez o ultima intrebare. De la resurse umane mi s-a spus ca directorul nu este de acord cu scurtarea perioadei de preaviz acesta avand ultima zi pe 14 mai. In data de 15 mi se va opera incetarea raporturilor de munca in Revisal dar, fisa de lichidare o voi primi la finalul activitatilor de inventariere pentru care s-a dat decizie de efectuare in perioada aprilie-septembrie. Este corect acest lucru? Sa accept primirea foii de lichidare mai tarziu? Eu stiu ca demisia nu poate fi conditionata de efectuarea inventarierii, aceasta fiind obligatia angajatorului. Nu am nici o problema sa accept aceasta practica daca este conforma legii dar nici nu as vrea sa regret mai tarziu.
O seara excelenta!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Simona Maria TUCA la 29 Apr. 2014
Demisia fara preaviz o puteti depune fara probleme in momentul in care angajatorul nu isi respecta obligatiile contractuale, asa cum prevede art. 81 (8) din Codul muncii.

Contractul dvs ar fi trebuit insa actualizat prin acte aditionale, in concordanta cu modificariile aduse Codului muncii republicat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Simona Maria Tuca
 User Simona Maria Tuca
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Apr. 2014
Buna ziua.
Multumesc pentru raspuns. Eu am incheiat Contractul de Munca la institutie in anul 1989, cand nu era prevazut termenul de preaviz. Responsabilul de la resurse umane mi-a spus ca in acest caz, trebuie sa aplice Codul Muncii cu preaviz 20 de zile lucratoare. Si sunt convinsa ca asa va face, avand in vedere ca asta este ce ii cere conducatorul unitatii. Daca mi-a refuzat cererea cu acordul partilor, pot reveni cu o alta demisie din vina angajatorului cu explicarea concreta a nemultumirilor care m-au determinat sa doresc sa plec?
O zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Apr. 2014
Cererea cu acordul partilor poate fi refuzata dar nu si demisia, iar preavizul nu se acorda de angajator dupa preferinta sa, ci va fi cel prevazut in contractul de munca pe care l-ati semnati. Nu este un element flexibil. Depuneti o sesizare la ITM si cereti un control, pastrati si copia demisiei respective s-ar putea sa va ajute.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024