ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Angajatorul refuza reintegrarea . Ce trebuie sa fac?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Instanta de fond a dispus reintegrarea si plata integrala a salariilor reactualizate si indexate de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective. Am adresat angajatorului (Primaria Giurgiu) cerere de punere in executare a hotararii si acesta a refuzat reintegrarea pe postul detinut anterior ( consilier studii superioare gr IA) pe motiv ca a fost desfiintat. A dispus angajarea mea pe un post asa zis similar ( consilier studii medii debutant gr 5) a dispus stabilirea sumei ce trebuie sa-mi fie platita respectiv salariile incepand de la data concedierii si pana la data comunicarii hotararii instantei de fond. A dispus de asemenea ca aceasta suma este de natura drepturilor salariale si potrivit OUG 92/2012 sa fie platita 5% in 2014 10% in 2015 25% in 2016 25% in 2017 35% in 2018. A depus cerere de recurs.

Am revenit cu cerere de punere in executare si am atacat in Contencios administrativ dispozitia de primar prin care se dispunea reangajarea mea pe un post de debutant, cererea fiind respinsa pe motiv ca respectiva dispozitie de primar nu se incadreaza in categoria act administrativ. Curtea de apel Bucuresti a respins recursul formulat de angajator . Hotararea ramasa astfel definitiva si irevocabila am comunicat-o angajatorului cu solicitarea de a fi pusa in executare si mi s-a raspuns ca mi s-a oferit un post si nu l-am acceptat si ca salariile se platesc asa cum a fost stabilit prin dispozitie.

Ce fac mai departe ? Primarul face doar ce vrea el, nu respecta legea.

Emil Craita
 User  Emil Craita
a intrebat la 14 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Emil Craita
 User Emil Craita
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Apr. 2014
Am gasit pe net aceasta informatie despre noul cod civil.
Art. 69

Sesizarea instanţei judecătoreşti

La cererea persoanei interesate, instanţa poate lua toate măsurile necesare pentru a ?mpiedica sau a face să ?nceteze orice atingere ilicită adusă integrităţii corpului uman, precum şi pentru a dispune repararea, ?n condiţiile prevăzute la art. 252-256, a daunelor materiale şi morale suferite.

Ar trebui sa fac o astfel de sesizare catre instanta prin care sa arat faptele si sa solicit acesteia sa ia toate masurile pentru a dispune repararea daunelor morale si materiale suferite?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Emil Craita
 User Emil Craita
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Apr. 2014
Am depus o pl?ngere prealabilă la parchetul de pe l?nga Judecătorie in care cer condamnarea vinovatului conform art. 278 alin. 1 lit. d si e noul cod penal si in care ma constitui ca parte civilă cu suma reprezentand plata salariilor si a celorlalte drepturi actualizate majorate si indexate cu rata inflatiei , pentru a putea fi declansata urmarirea penala.
Referitor la sesizarea instantei de judecata asa cum imi sugerati dumneavoastra in raspuns: in ce consta aceasta sesizare? O simpla adresa catre presedintele tribunalului, sau o noua actiune in instanta? In cazul conflictului de munca instanta si-a spus cuv?ntul prin emiterea titlului executoriu sentinta instantei de fond care obliga intimatul sa execute reintegrarea. Pedepsirea acestuia pt faptul ca obstructioneaza justitia am cerut in plangerea prealabila...
Ar fi bine sa detaliati in cateva cuvinte sa pot sa pot sa inteleg mai bine pt ca sunt de profesie inginer si inteleg mai greu nuantele juridice, desi tot ceea ce am facut pana acum am facut singur din informatia gasita pe net, ce m-am mai priceput la copy paste dintr-un loc in altul si ceva pricepere din partea mea . Multumesc pentru raspunsul prompt si pentru atentie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2014
Sesizati instanta de judecata referitor la refuzul angajatorului de a pune in aplicare hotararea juridica, este cauza penala si numai instanta va poate scoate la lumina.

Alte intrebari despre Codul Muncii