ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

atacre in instanta a unei dispozitii de suspendare a contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata.

Pot ataca in instanta o dispozitie a primarului de suspendare a contractului de munca care nu respecta art. 252 din Codul Muncii?
Nu mi se spune in acea dispozitie termenul in care pot face contestatie, nu se scrie in acea dipozitie conform carui articol din lege sunt suspendat si sunt trimis sa ma adresez in contencios admnistrativ cu toate ca eu sunt angajat la primarie ca si contractual.
Cu respect,
Silviu

Adaugata in: Codul Muncii
Vrinceanu Silviu
 User  Vrinceanu Silviu
a intrebat la 29 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2013
Sa inteleg ca este vorba de o decizie de sanctionare disciplinara?! Inca din 2011, odata cu modficarea Codului muncii prin legea 40/2011, sanctiunea disciplinara de tipul suspendarii CIM nu mai este posibila, a fost eliminata prin legea amintita. Fiind incadrat ca personal contractual vi se aplica prevederile Codului muncii republicat, nu sunteti functionar public deci nu ar trebui sa mergeti in contencios administrativ. Iar sanctiuniele pe care le poate aplica angajatorul pentru un salariat cu CIM sunt stabilite in cuprinsul art. 248 din Codul muncii.

Art. 248
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1?3 luni cu 5?10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1?3 luni cu 5?10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Acea decizie de sanctionare este lovita de nulitate absoluta in temeiul art. 252 din Codul muncii, pentru ca nu contine toate elementele obligatorii. In plus, daca nu a avut loc o cercetare disciplinara anterior dispunerii sanctiunii in instanta veti avea castig de cauza in mod sigur.

Termenul de contestare a diciziei de sanctionare este de 30 de zile de la data comunicarii ei prin semnatura de primire a salariatului. Contestatia o depuneti la Tribunalul de care apartineti in functie de domiciliul stabil (cel din actul de identitate).

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024