ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

baza legala angajare ca fochist


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


aveti, va rog,amabilitatea de a ma indruma aflandu-ma in urmatoarea situatie:sunt angajat de cca.8 ani ca muncitor calificat la un liceu cu profil agricol;in urma cu 3 ani, fosta directoare m-a trimis la un curs de calificare ca fochist, liceul avand internat;s-a schimbat directoarea, iar acum noul conducator m-a insarcinat, pe perioada de iarna sa muncesc ca fochist;si fac acest lucru dar fara a fi retribuit ca atare, directorul spunandu-mi ca fie nu are post(?) fie ca trebuie sa fiu angajat ca fochist iar apoi pe perioada de iarna sa stau acasa; nu-l pot acuza de rea vointa ci mai degraba e fricos si nu stie sa aplice legea; ati putea sa spuneti cateva articole, acte normative de care sa ma folosesc pentru a fi platit ca fochist pe perioada de iarna si muncitor in restul timpului ?
multumesc frumos

Traian Decebal
 User  Traian Decebal
a intrebat la 08 Sep. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Sep. 2015
Conform prevederilor art. 30 din Codul muncii, republicat, ocuparea functiilor se poate realiza numai pe baza de concurs sau examen respectand Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 286/2011.
Codul muncii
Art 30
Art. 30

(1) ÃŽncadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

(2) Posturile vacante existente în statul de functii vor fi scoase la concurs, în raport cu necesitatile fiecarei unitati prevazute la alin. (1).

(3) În cazul în care la concursul organizat în vederea ocuparii unui post vacant nu s-au prezentat mai multi candidati, încadrarea în munca se face prin examen.

(4) Conditiile de organizare si modul de desfasurare a concursului/examenului se stabilesc prin regulament aprobat prin hotarâre a Guvernului.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024