ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul ore suplimentare si ore lucrate in weekend


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Lucrez la o firma privata de comercializare de 15 angajati. Eu sunt responsabila pentru intocmirea pontajului si evidenta orelor suplimentare.
Avem foarte multe cazuri de deplasari saptamanale in diferite parti ale tarii (chiar strainatate pentru discutii cu producatori).
Intrebarea mea este urmatoarea daca se porneste miercuri la ora 6 dimineata si se intoarce duminica la ora 1 dimineata, noi calculam cf. HG 1860/ 2006 art 10, 11 fiecare 24 de ore ca si o zi de deplasare si se acorda o zi durna si pontat 8 ore.
Delegatii efectiv lucreaza in zilele respective nu doar 8 ore ci 12-15 ore (de ex de la 8 dimineata la 9 seara). Noi consideram ca ar trebui sa primeasca pe langa diurna, pontare 8 ore si suplimentar 4- 6 ore/ zi.
Iar pentru sambata/ sau duminica ei pornesc acasa si calatoresc de dimineata ora 8 pana duminica ora 1 noaptea. In acest caz acordam 1 zi libera si diurna. Este corect? Efectiv ei au stat la dispozitia anagatorului 17 ore nu doar 8 ore.
Mentionez ca nu avem regelementat situatia orelor suplimentare nici in CIM nici in RI. Multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs. Cu respect.

Persida Dragos
 User  Persida Dragos
a intrebat la 14 Dec. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024