ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unor drepturi in munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


M-am angajat in noiembrie 2010 la SC, RULMENTI SA Barlad la sectia Forja in meseria de lacatus, am beneficiat de grupa I conditii speciale de munca pana la 01,01,2011 dupa care prin negocierea CCM ni s-a spus ca nu mai avem dreptul la grupa I de munca si suntem trecuti la conditii normale de lucru, Este normal prin codul muncii ca un lacatus in forja sa nu aiba aceleasi drepturi ca si ceilalti muncitori?

Adaugata in: Codul Muncii
Viorel Dumitriu
 User  Viorel Dumitriu
a intrebat la 18 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2015
Incepand cudata de 1 aprilie 2001, data la care a intrat in vigoare Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale actele normative care au reglementat incadrarea in grupele I si a II-a de munca au fost abrogate.
Dupa aceasta data nu mai exista o baza legala pentru incadrarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite in grupe superioare de munca, iar eliberarea adeverintelor privind atestarea faptului ca, in anumite perioade anterioare datei de 01 aprilie 2001, o persoana si-a desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca, se face numai daca nominalizarea persoanei s-a facut anterior acestei date si numai pe baza documentelor intocmite la timpul respectiv, care pot fi verificabile si sunt in evidenta angajatorilor acestor persoane sau detinatorilor de arhive.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024