ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

carte de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna seara . angajatorul ma pune sa platesc la cartea de munca pt o luna dupa care sa ma scoata in somaj eu am terminat concediul de crestere copil de 2 ani ,ial locul meu de munca s a ocupat , patronul imi cere suma de 512 ron corect ce face el ? cit ar trebui sa platesc la salarul minim pe economie?

Vasile Patru
 User  Vasile Patru
a intrebat la 11 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Nov. 2013
Nu este deloc corect si nici legal. Carti de munca nu mai exista si nu se mai utilizeaza inca din 2011, iar pentru retinerea acelei sume nu exista niciun temei legal.

Plus de asta, angajatorul nu are voie sa incadreze, cu contract pe perioada nedeterminata, o alta persoana pe postul dvs. Un suplinitor poate fi angajat numai pe perioada determinata, pana la revenirea dvs. din CIC, moment in care contractul lui va inceta asa cum prevede Codul muncii, de altfel.

Odata revenita din CIC de pana la doi ani, angajatorul nu are voie sa dispuna concedierea dvs timp de 6 luni de la revenirea definitiva (deci dupa ce copilul implineste 2 ani), exceptia facand doar situatiile de faliment sau reorganizare judiciara. Temeiul legal este art. 25 din OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

Solicitati cat mai urgent un control din partea ITM si daca va fi nevoie, daca ajungeti la concediere, mergeti in instanta si cereti anularea deciziei, eventual si plata unor daune daca doriti si reincadrarea dvs pe postul detinut anterior concedierii.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024