ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

M-am angajat pe 01.08.2011, acum sunt gravida in 32 de saptamani. Ar trebui sa nasc in jurul datei de 14 august. Daca se intimpla sa nasc mai devreme, sa zicem  la 36 de saptamani, adica pe la mijlocul lunii iulie, primesc indemnizatie pentru cresterea copilului ? Mentionez ca mai am de luat si concediu de odihna, l-am stabilit la sfirsitul lunii iulie, doua saptamani. Daca nasc in timpul concediului de odihna sau pana intru in concediu de odihna, in iulie, mai iau indemnizatia pentru concediul pentru cresterea copilului ? Daca nu, pot sa platesc retroactiv, pentru iulie 2011 contributii la stat - desi in iulie 2011 nu eram angajata ? Concediul postnatal il iau, dupa cum inteleg eu, oricum, ca trebuie sa fi cotizat 6 luni inainte de nastere, dar sint foarte stresata in ceea ce priveste Concediul pentru ingrijirea copilului.
Va multumesc din suflet .

Mica Mica
 User  Mica Mica
a intrebat la 16 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iun. 2012
Concediul pentru crestere copil se acorda daca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului ai realizat venituri profesionale de natura salariala sau independente, sau venituri din activitati agricole pentru care s-a platit impozitul pe venit. Aceste venituri pot fi realizate la mai multi angajatori sau prin mai multe contracte, nu este neaparat ca ele sa fie realizate intr-un singur loc. Concediul de odihna nu influenteaza stagiul de cotizare, este un drept al dumneavostra acordat in baza codului muncii si a contractului de munca. Daca anterior nasterii coplului nu exista aceste 12 luni, interval ce poate cuprinde si perioade asimilate conform legii precum somaj sau alte concedii crestere copil, nu se acorda concediul si indemnizatia pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu violeta Georgescu Radu Anton Marius Ion Gratiela Petrescu Viviana Serni