ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere la sfarsitul CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Sunt o mamica aflata in timpul CCC pana la 1 an si planuiam a ma intoarce la serviciu pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an pentru a beneficia si de stimulentul de insertie.
Dar am aflat ca postul meu va disparea (posibil cu 01.01.2014), deci in aprilie 2014 nu va mai fi un serviciu la care sa ma intorc.
Stiu ca nu pot fi concediata in timpul CCC si, apoi, in timpul perioadei in care primesc stimulentul de reinsertie. Deci incerc sa vad ce optiuni am:
1. Sa astept pana implineste copilul 1 an si sa accept concedierea? Postul se va desfiinta posibil prin HG.
2. Sa revin la serviciu in noiembrie 2013 si astfel, in perioada de reinsertie, nu pot fi concediata pana la varsta de 2 ani a copilului in 2015?

Poate am si alta posibilitate, dar acum nu imi dau seama. Poate din raspunsuri sau discutii imi dau seama cum stau lucrurile.
Multumesc.



Sandra Neagoe
 User  Sandra Neagoe
a intrebat la 14 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2013
Angajatorul poate dispune concedierea in timpul CIC daca este declansata procedura falimentului sau a reorganizarii judiciare, sau daca angajatorul se dizolva, altfel o astfel de concediere nu este legala. Iar in cazul stimulentului de insertie nu se poate dispune concedierea mai devreme de 6 luni de la finalizare, cu exceptia falimentului sau a reorganizarii judiciare. Daca acesta masura este dispusa prin HG atunci este putin mai complica, acel act normativ nu poate incalca totusi Codul muncii republicat.

Bine ar fi sa existe o certitudine a celei HG si sa vedem ce apare in ea, dar altfel, cat timp nu stim despre ce act normativ este vorba nu se poate trage o concluzie referitor la dispunerea incetarii. Normal ar trebui sa se respecte ce v-am spus.

Daca se dispuna intr-adevar o concediere, ar trebui sa primiti un preaviz printr-o notificare scrisa prealabila, si in cuprinsul careia sa apara si motivul incetarii. Dupa finalizarea preavizului minim de 20 de zile lucratoare veti primi o decizie de concediere, pe care o puteti contesta in 45 de zile de la comunicare, la Tribunalul de care apartineti.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024