ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Concediu crestere copil pentru o luna de zile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Am un salariat care se afla în concediu de creștere a copilului 0-2 ani (01.09.2012-14.04.2014). In luna august mi s-a comunicat ca doamna doreste sa isi reia activitatea timp de o luna deoarece sotul indeplineste conditiile de a beneficia si el de concediu crestere copil. Problema e ca postul doamnei a fost ocupat de o alta persoana angajata pe durata determinata (01.09.2012-31.08.2013). Deoarece situatia se aplica sistemului de invatamant, legea spune ca persoana angajata pe durata determinata pleaca in momentul in care titularul revine pe post (asta daca se intampla in timpul anului scolar adica 01.09.2012 -28.06.2013, restul zilelor pana la 31.08.2013 fiind dreptul la concediu de odihna). Problema e ca titularul a revenit in timpul concediului de odihna al persoanei suplinitoare. Conform codului muncii, cum operez plecarea suplinitorului? La ce data? (la cea din decizia data de inspectoratul scoalar sau la data la care si -a depus mamica cerere?) Suplinitoarei ii iau in calcul dreptul la concediu de odihna? Daca mamica revine in activitate, o reactivez in revisal pentru o luna de zile si apoi ii fac iar suspendare respectiv alta cerere, alta decizie sau raman valabile primele pe care le-a depus la inceput?

Multumesc!

Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Aug. 2013
Codul muncii prevede ca CIM al splinitorului expira la data la care titularul isi reia activiatea.

Art. 84
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

In cazul de fata motivele care au stat la baza suspendarii inceteaza la solicitarea salariatului, deci si CIM ar trebui sa inceteze.

Incetarea o operati la data precizata in decizia inspectoratului, in aprecierea mea. Data la care depune salariata cererea nu corespunde neaparat cu data revenirii ei la lucru. Cererea poate fi depusa, si de regula asa se procedeaza, anterior revenirii in activitate.

Alte intrebari despre Codul Muncii