ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere si ingrijire copil pentru tata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

daca sotia este in concediu crestere si ingrijire copil si urmeaza sa nasca al doilea copil, se poate sa ramana tatal in concediu pentru copilul care urmeaza sa se nasca? Mama sa isi continue concediul de la primul, iar tatal sa ramana cu al doilea? Mentionati va rog si unde se specifica clar acest lucru.
Multumesc.

Oana Sas
 User  Oana Sas
a intrebat la 16 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Iul. 2013
Oricare dintre parinti poate beneficia de acest drept, dar nu pot fi amandoi in concediu crestere copil, statul nu va acorda doua indemnizatii pentru aceeasi familie, pentru ambii parinti. Dupa finalizarea primiul concediu poate intra direct in al doilea concediu oricare dintre parinti. Nu pot sta simultan in concediu. iar daca tatal indeplineste conditiile de acordare a CIC si copilul s-a nascut dupa data de 1 martie 2012 atunci el are obligatia de a efectua minim o luna din durata totala a concediului pentru care a optat mama. Cadrul legal care stabileste conditiile de acordare a CIC este OUG 111/2010, tot in cuprinsul lui apare si prevederea referitoare la efectuarea acelei luni.

Vedeti si aici conditiile de acordare si actele necesare. http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm.

Este precizat si ce se intampla cand celalat parinte doreste sa intre in CIC.

"Părintele care a beneficiat de concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului sau, după caz de stimulentul de inserţie poate opta pentru ?ncetarea drepturilor menţionate acordate pentru primul copil , astfel ?nc?t celălalt părinte să aibă posibilitatea de a solicita drepturile pentru cel de-al doilea copil, ?n măsura ?n care ?ndeplineşte condiţiile prevăzute de O.U.G 111/2010."

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024