ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu Medical Pentru Tuberculoza


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ... Am si eu o problema cu firma unde lucrezi sau lucram
M-am angajat la o cunostina in luna aprilie 22 si am lucrat august inclusiz in septembrie m-am internat in spital 1 luna pentru tuberculoza . Aceasta a incetat activitatea dupa ce eu am iesit din spital ... ne interesando de situatia mea nu a platit nimik la stat la buget sau ceva de genul asta ...
Din cate stiu eu din decizile ei am inteles ca vrea sa bage firma in insolventa pentru ca nu mai are bani pentru achitarea datoriilor care sau strans in perioada cat am stat eu in spital . Evident pe ea nu o intereseaza ... si probabil vrea sa scape ... aceasta are angajat o firma de contabilitate care se ocupa de toate problemele aceasta firma avand inclusiv avocati si este foarte renumita ... nu stiu ce sa fac ... stiu exact toata situatia firmei numai ca eu cred ca isi bate joc de credibilitatea mea ... unde osa se ajunga in situatia mea ....? am predat vro 3 concedi medicale dar aceasta nu lea dat firmei de contabilitate la timpul corect... fiint tot acasa la ea foile . Ea presunun ca e obligata sa imi plateasca concediu medical ? sau sa imi dea salari compensatori daca inchide firma ? eu ce osa fac in perioada asta ... daca nu am voie sa lucrez . Cum pot sa procedez va rog ajutati-ma nu stiu ce sa fac .

Alina Niculescu
 User  Alina Niculescu
a intrebat la 01 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2011
Angajatorul are obligatia, prin lege, sa va plateasca indemnizatia aferenta concediilor medicale potrivit prevederilor in vigoare. Daca acesta insa intra in insolventa si dovedeste ca este in incapacitate de plata atunci se poate ajunge in situatia in care sa nu poata plati cotizatiile obligatorii si sa obtina "scutire" legala in baza insolventei declarate. Obligatia de a plati salarii compensatorii nu este in prezent stipulata in Codul Muncii. Legea 53/2003 - Codul Muncii actulaizata prin 40/2011 prevede acordarea unei compensatii salariatului concediat in conformitate cu prevederile legale si CCM aplicabil. Daca CCM aplicabil prevede acordarea acestor salarii atunci angajatorul va respecta aceste prevederi, insa tinand cont de statutul sau de angajator aflat in insolventa. Intrarea sa in insolventa ar putea duce la imposibilitatea acordariia acestor compensatii.

Art. 67 - Codul Muncii republicat.

Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.

Pentru recuperarea indemnizatiilor aferente concedilor medicale puteti incerca sa luati legatura cu Casa de Sanatate, acestea putand fi acoperite din FNUASS - Fondul National al Asigurarilor Sociale de Sanatate.

De asemenea, in cazul desfiintarii companiei, dat fiind faptul ca incetarea raportului de munca va avea la baza motive neimputabile dvs. ca salariat, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj, cu conditia ca stagiul de cotizare minim sa fie indeplinit. Stagiul minim de cotizare este de 12 luni in ultimele 24 anterioare solicitarii dreptului la indemnizatia de somaj.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024