ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical persoana cu contract de munca cu timp partial


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara
Cum inregistrez un contract medical pentru o persoana care are un contract de munca cu timp partial, iar functia de baza este in alta parte? Ce acte trebuie sa imi preda persoana in cauza? Pot cere la Casa de sanatate recuperarea sumelor suportate din FNUASS?
Va multumesc anticipat!


Adaugata in: Codul Muncii
Alexandra Oana
 User  Alexandra Oana
a intrebat la 09 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2012
Puteti cere recuperarea sumelor de la FNUASS, insa aveti in vedere termenele si conditiile prevazute pentru acest lucru.

Detalii privind recuperarea banilor puteti gasi pe site-ul CASMB - http://www.casmb.ro/formulare.php?c=6
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2012
Persoana in cauza trebuie sa va predea o copie a certificatului medical, din cele trei fise originalul merge la angajatorul de baza iar la dumneavoastra o copie, pe care se trece "Conform cu originalul".

OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005- privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:

Art. 33 Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. 1 lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - 1 Pentru persoana care se afl?? ??n dou?? sau mai multe situa??ii dintre cele prev??zute la art. 1 alin. 1 lit. A ??i B din Ordonan??a de urgen???? a Guvernului nr. 158/2005, aprobat?? cu modific??ri ??i complet??ri prin Legea nr. 399/2006, cu modific??rile ??i complet??rile ulterioare, ??i care desf????oar?? activitatea la mai mul??i angajatori, la fiecare fiind asigurat?? conform acestei ordonan??e de urgen????, indemniza??iile se calculeaz?? ??i se pl??tesc, dup?? caz, de fiecare angajator. ??n aceast?? situa??ie primele dou?? exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezint?? spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la cel??lalt/ceilal??i angajator/angajatori se prezint?? cele dou?? exemplare ??n copii certificate de c??tre medicul prescriptor.

2 Pe copiile certificate se va ??nscrie ??Conform cu originalul?? ??i se va aplica ??tampila unit????ii, parafa ??i semn??tura medicului prescriptor, precum ??i, dup?? caz, parafa ??i semn??tura medicului ??ef de sec??ie, ??n cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

3 Angajatorii pl??titori au obliga??ia respect??rii prevederilor art. 1


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024