ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu neefectuat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!Lucrez din anul 2001 la o firma,in ultimii 2 ani am fost in concediu crestere a copilului .Acum sunt din nou insarcinata si am revenit la munca.Am foarte multe zile restante de concediu neefectuat din anii anteriori.Daca in luna februarie 2013 imi dau demisia cu 5 zile inainte sa intru in concediu crestere a copilului imi va plati firma zilele de concediu neefectuat din anii anteriori ?Care este numarul maxim de zile care se poate plati?Si mai pot intra in concediu de crestere a copilului daca imi dau demisia?Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Codul Muncii
Raducu Gina
 User  Raducu Gina
a intrebat la 14 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2012
Zilele de concediu ramase neefectuate se platesc numai la incetarea raportului de munca. Legea nu prevede un anumit numar maxim de zile de concediu ce pot fi compensate in bani odata cu incetarea. Codul muncii insa prevede ca in cazul in care intr-un an salariatul nu efectueaza toate zilele de concediu cuvenite, angajatorul are obligatia sa i le acorde pana la finele anului urmator. Astfel ca, personal ma indoiesc ca aveti zile de CO neefectuate inca din 2001 la angajatorul actual, ele s-au reportat pentru anul urmator iar in momentul in care v-ati programat zile de concediu ele s-au scazut din cele ramase din anul anterior, si abea dupa efectuarea celor restante s-a trecut la cocnediul din anul in curs.

Puteti beneficia de indemnizatie crestere copil daca va dati demisia, legea nu prevede interdictii in acest sens. Important este ca la nasterea copilului sa indepliniti conditiile stagiului minim de cotizare prevazut de lege.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu alexei delimart G Stancu Gratiela Petrescu George Andreescu violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024