ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediului pentru cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


M-am angajat in anul 2000 ianuarie.în anul 2003 am intrat in concediu de îngrijire copil ,în 2005 ianuarie 03 m-am reintors la serviciu.Anul acesta (2015) am împlinit 15 ani de vechime.Cei de la personal nu îmi ia în calcul cei 2 ani de concediu de îngrijire copil.Este corect?Eu pot beneficia de OUG 124/2011 din 27 DEC 2011?
Am facut o cere catre resurse umane , iar ei mi-au dat raspuns:,,,,potrivit legii 19/2000 perioada de concediu de îngrijire copil nu constituie vechime în munca, nu poate fi luata în calcul nici la acordarea sporului de vechime nici la acordarea concediului de odihna.,,,,Ei sustin ca am o vechime de 13 ani.
Potrivit art. 22 alin. (2) din OUG 111/2010, perioada concediului pentru cresterea copilului constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.
.Eu pot beneficia?
Aceasta ordonanta124/2011 de urgenta modifica:
- Prin art. III, pct. 17, articolul 18 alin. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului (care priveste persoanele ai caror copii s-au nascut pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv). Astfel, prevederile mentionate anterior se modifica si au urmatorul cuprins: ?Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.?
Eu cer aceste drepturi in anul 2015, respectiv vechime in munca.

Laurentiu Dutu
 User  Laurentiu Dutu
a intrebat la 21 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2015
Perioada concediului pentru cresterea copilului constituie vechime in munca si in serviciu, dar si in specialitate.
O.U.G. nr. 124/2011, a intrat in vigoare pe 1 ianuarie 2011 si modifica O.U.G. nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului (care priveste persoanele ai caror copii s-au nascut pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv), si prevede ca " perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani (in cazul copilului cu handicap) constituie nu numai vechime in munca si in serviciu, ci si vechime in specialitate, avandu-se in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea" (ex: pensie, sporuri, etc).

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024