ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

conditii numire in functie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. Care este deosebirea dintre birou, serviciu, compartiment ? Dupa ce criterii denumesti un loc de munca ca fiind birou sau serviciu?
2. Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a fi incadrata ca sef serviciu paza la o firma privata? Unui salariat care in cadrul firmei ocupa o anumita functie, prin fisa de post i se pot da si atributii de sef serv paza? Un salariat care este incadrat sef serviciu situatii de urgenta, prin fisa postului poate exercita si functia de sef serv paza la acelasi angajator?

Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 22 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Sep. 2013
Ca o completare, o sa gasiti termeniu de "serviciu" utilizat si pentru anumite domenii / compartimente care vand / promoveaza / au ca obiect de activiate anumite tipuri de servicii (seriviciu aprovizionare, serviciu salarizare, serviciu tehnic etc.), iar in unele locuri serviciu este inlocuit cu birou. Aceste reuitlizari ale notiunilor au avut loc in special in mediul privat, mai putin in cel bugetar unde sensurile au ramas cam aceleasi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2013
Denumirea de compartiment se refera la domeniul de activitate, in unitatile de stat este frecventa impartirea lor in compartimente, iar in cele private se folosesc denumirile de departamente.

O sa gasiti frecvent termenul de "serviciu" utilizat la nivelul functionarilor publici. Acest tip de personal nu desfasoara activiate in baza unui CIM ci a numirii in functie, fiind vorba astfel de raport de serviciu si nu de raport de munca. Seriviul este subdiviziunea administratia interna a unei institutii, de regula din categoria celor publice.

Biroul, ca sa aveti o imagine mai clara, va puteti gandi la biroul electoral de exemplu, sau birourile administrative locale. El este alcatuit din mai multi membri iar rolul lor este de a conduce grupurile sau comunicatile pe care le reprezinta.

Pentru functiile de paza si protectie (agent de paza mai ales) este necesara calificarea in domeniu, conform legii aplicabile in cazul de fata.

In mod normal nu ar trebui sa se intample asa. Seful SVSU se ocupa si acele urgente ce tin de prevenirea si stingerea incendiilor, de prevenire sau interventie in situatii de forta majora (calamitati), pe cand sef seriviciu de paza are legatura cu activiatea de paza si protectie in adevaratul sens al cuvantului. Cel din urma asigura protectia bunurilor, a valorilor, si obiectivelor importiva faptelor de natura ilicita care pot duce la lezarea proprietatilor sau chiar punerea in pericol / lezarea persoanelor. Sunt pozitii diferita, necesita contracte diferita. Sau daca se doreste o modificare a functiei este necesar si acordul salariatului, obtinut prin semnarea unui act aditional.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2013
La nivelul angajatorului se stabilesc criteriile pentru infiintarea functiilor de conducere respectiv sef birou serviciu.Sef de compartiment nu este functie de conducere.Ca exemplu va spun ca in unitatile bugetare un sef birou are in subordine 4 salariati iar un sef de serviciu poate fi la 7 salariati sau un sef de serviciu la 10 salariati organizati in diua birouri 2 birouri .
V-am dat informatia cu titlu informativ.
Salariatii au atributii conform fisei postului pentru functia negociata in contractul de munca.Daca se pune problema unui cumul de atributii va trebui sa aveti doua contracte de munca pentru fiecare functie inj parte.,Este posibil sa nu se normeze un salariat cu niorma intreaga si aveti posibilitatetea incheierii unui CIM cu timp partial.Conditiile de studii pentru ocuparea piostului se stabilesc tot de catre angajator si pot fi studii medii

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024