ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


contract colectiv de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua, in curand societatea va avea 21 de salariati si vom fi nevoiti sa facem contract colectv de munca la nivel de unitate. intrebarile mele ar fi: 1. daca nu se ajunge la nicio intelegere privind acest contract colectiv care sunt pasii de urmat? (eventual niste modele de acte) 2. cati reprezentanti ai salariatilor vor trebui sa ii reprezinte la aceasta negociere? 3. cei care sunt reprezentanti ai salariatilor vor trebui sa primeasca 1% din salariul brut? multumesc anticipat!

Adaugata in: Codul Muncii
Mihaela Marin
 User  Mihaela Marin
a intrebat la 30 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2013
1. Ca sa intocmiti contractul colectiv de munca este necesar sa declansati procedura de negociere urmand pasii stabiliti in lega dialogului social nr. 62/2011, la Titlul VII - Negocierile colective de munca. Negocierea ar trebui sa nu depaseasca 60 de zile, dar se poate prelungi peste acest termen prin acordul partilor implicate in negociere. (art. 129 (5) din Legea 62/2011)

2. Depinde de dvs. Angajatorul se poate implica in stabilirea numarului de reprezentanti in raport cu numarului salariatilor incadrati in unitate. Legea nu prevede un numar maxim sau minim de reprezentanti implicati in negociere. Alegerea lor se face insa doar de salariati, angajatorul nu are voie sa influnenteze voturile sau alegerea angajatilor in aceasta directie.

3. Din nou, nu scrie nicaieri in lege ca este obligatoriu acest lucru. Daca insa apare in CCM incheiat la nivel de unitate sau ramura, sau in RI o astfel de prevedere, ea se va aplica in consecinta. In Capitolul III din Codul muncii republicat, art. 221 - 226 regasiti redata procedura alegerii reprezentantilor precum si prevederi referitoare la durata mandatului si atributiile lor.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton Ioana Popa Viviana Serni adriana iancu George Andreescu alexei delimart