ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Contract perioada determinata-durata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La art 82 alin 5 Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Noi dorim sa incheiem contractul pe o perioada mai mare de 12 luni (in acest caz 12 luni si cateva zile sau 13 luni)si ulterior daca va fi nevoie sa mai putem incheia un act aditional de prelungire a acestui contract initial.Eventual de 11 luni sau 12 luni.Depindem si noi la randul nostru de perioada pentru care incheiem contracte cu clientii.
Se doreste un pic mai mult de 12 luni pentru ca vom angaja o persoana care se afla in somaj si se doreste sa primeasca prima de relocare deoarece isi va muta domiciul pentru acest post.
Se oate incheia in acest caz un contract de 12 luni si cateva zile de genul 07.10.2013 -10.10.2014 sau chiar 13 luni?

Adaugata in: Codul Muncii
Tanase Andra
 User  Tanase Andra
a intrebat la 03 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Tanase Andra la 04 Oct. 2013
Dumneavoastra vorbiti de incheierea contractelor succesive, pe perioada determinata. Eu va vorbesc de incheierea unui CIM pe perioada determinata care sa corespunda nevoilor dvs. si care nu intra la categoria contractelor succesive. Un Cim pe peiroada determinata poate fi prelungit prin act aditional de oricate ori este nevoie, in interiorul celor 36 de luni.

Dvs. facati confuzie intre actele aditionale si CIM nou. Ca sa vorbiti de un CIM nou aveti alti pasi: inceetarea primului CIM, operarea incetarii in Revisal si transmitere catre ITM, semnare nou CIM si operare in Reivsal. Pe cand prelungirea se face doar prin act aditional, nimic mai mult, iar in Revisal se opereaza modificarea duratei CIM.

Daca intre contracte vor exista pauze de pana la 3 luni, atunci vorbim de succesivitatea contractelor de munca. Altfel nu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tanase Andra
 User Tanase Andra
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Oct. 2013
Chiar daca exista aceasta prevedere in Codul muncii ca fiecare contract sa nu depaseasca 12 luni.Poate va fi cazul de 3 contracte succesive, unul de 13 luni, unul de 11 luni si unul de 12 luni.
Nu am dori sa ne trezim ca nu ii putem face toate cele 3 prelungirile, fiind vorba de lucrari temporare de contracte cu clienti pe perioade scurte.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Oct. 2013
Sigur ca se poate. Un contract individual de munca pe perioada deteriminata poate fi incheiat pentru maxim 36 de luni. Dvs. puteti prelungi acest contract prin act aditional, incheiat cel tarziu in ultima zi lucratoare a contractului de munca, fara a depasi cele 36 de luni prevazute de Codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Codul Muncii