ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contributii salariale neachitate de angajator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am nevoie de o informatie, din pacate nu cunosc Codul muncii si nu stiu cum se procedeaza in situatia de fata. In cazul in care doresc sa verific (in calitate de angajat/persoana fizica) daca contributiile salariale sunt platite de angajator la zi, la ce institutie ar trebui sa ma adresez sau unde ar trebui sa formulez o cerere in acest sens.
Stiu ca aceasta informatie ar trebui sa o primesc de la angajator. Angajatorul afirma ca se platesc toate contributiile salariale, dar contul e poprit de mai bine de 6 luni, iar plati in numerar in acest sens nu s-au facut.
In cazul in care banuiala mea se adevereste,adica nu sunt platite aceste contributii , care ar fi solutia legala la aceasta problema,ce variante as avea pe mai departe pentru a se plati aceste contributii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.si ajutorul acordat.

Cu stima,

Maria


Maria Miclea
 User  Maria Miclea
a intrebat la 10 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 11 Apr. 2014
Nu orice salariat are acces la aceste documente, odata depuse, nu poate verifica de la sinte putere. Este necesara permisiunea persoanei care se ocupa de aceste declaratii sau a angajatorului insusi. Ar fi un risc destul de mare daca acest lucru s-ar putea face de catre orice salariat. Ar insemna ca se incalca confidentialitatea salariului si a datelor, prin simpul fapt ca oricare coleg poate verifica, folosind doar CUI-ul angajatorului si numele colegului, toate datele despre salariul si contributiile lui. Or angajatorul este obligat prin lege sa se asigure ca acest aspect este bine protejat, cel al confidentialitatii salariului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2014
Declaratia 112 care contine toate aceste informatii se depune la ANAF,Prin utilizarea CUI sau a numarului de inregisttrare a angajatorului puteti afkla informatiile de care aveti nevoie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Miclea
 User Maria Miclea
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Apr. 2014
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2014
Puteti sa aflati aceste informatii de la casele de asigurari (sanatate, pensii si somaj), iar despre plata impozitului puteti intreba la ANAF. La fel de bine puteti solicita angajatorului sa va elibereze o adeverinta de venit din care sa rezulte plata contributiilor obligatorii.

Daca angajatorul este restant puteti solicita un control fiscal sau depune o actiune in instanta de judecata pentru recuperarea drepturilor. Daca sunt poprite conturile atunci probabil ca este si acesta un motiv, iar statul isi poate retrage sumele neachitate de angajator. Dar trebuie confirmate aceste lucruri.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024