ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

crestere copil pana la 2ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


pe 4mai fetita mea face 2 ani.in locul meu a angajat pe altcineva in acesti 2ani,pe aceeasi functie pe care o aveam eu.dar acum ia mai prelungit contractul acelei persoane pana in 2013.pot fi cocediata?ma mai pot intoarce la servici?daca nu ma mai primeste ce drepturi am?va rog din suflet sa ma ajutati.

Cristina Tanase
 User  Cristina Tanase
a intrebat la 09 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2012
Scuze, am scris 4 ani in loc de 2 ani.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 10 Apr. 2012
Trebuie verificat totusi, asa cum am spus in raspunsul anterior, daca nu cumva angajatorul a creat un post similar pentru a pastra respectiva salariata in companie. Poate face acest lucru. Daca persoana este incadrata cu cotract pe perioada determinata pentru inlocuirea salariatei aflate in concediu crestere copil, acest contract va inceta la data revenirii titularei de post, insa este obligatoriu ca in contract sa fie stipulat motivul - inlocuirea salariatei aflate in concediu pentru crestere copil, asa cum am subliniat deja.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2012
Oricum, inainte ca fetita dumneavoastra sa implineasca 4 ani , va adresati in scris angajatorului prin care anuntati reluarea activitatii. Persoana care v-a tinut locul putea sa aiba un contract individual de munca strict pentru perioada in care dumneavoasra ati lipsit de la serviciu.
Art. 83 din codul muncii republicat
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
Art. 84

2 In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Titularul postului are intaietate in cazul prezentat de dumneavoastra. Angajatorul nu poate prelungi contractul suplinitorului mai mult timp decat dumneavoastra ati avut contractul de munca suispendat pentru concediu crestere copil.
Mult succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2012
Odata cu revenirea la locul de munca, angajatorul poate dispune concedierea oricand, insa numai prin respectarea prevederilor legale referitoare la concediere. In cazul copiilor nascuti inainte de 01.01.2011 nu se mai aplica prevederea referitoare la concedierea timp de 6 luni de la revenirea in unitate. Angajatorul poate angaja o persoana pe perioada determinata cat timp contractul dumneavoastra este suspendat pentru concediu crestere copil, insa in contractul acestei persoane trebuie mentionat faptul ca ea va inlocuieste pana la revenirea din concediu, contractul ei incetand de drept odata cu revenirea. Legal, angajatorul va poate concedia in timpul CIC numai daca postul se desfiinteaza ca urmare a reorganizarii judiciare, sau in cazul falimentului / dizolvarii angajatorului. Daca insa postul se desfiinteaza in acest timp, cat sunteti in concediu, el nu poate angaja o alta persoana pe postul reinfiintat fara a va propune mai intai dumneavoastra reangajarea pe acel post.

Exista si posibilitatea ca angajatorul sa fi deschis un nou post, similar cu al dumneavoastra, pentru a putea pastra salariata respectiva, iar in acest caz nu aveti de ce sa va faceti probleme. Sfatul meu este sa incercati sa aflati de la locul de munca ce se intampla si ce noutati sunt. Mergeti acolo si discutati cu seful / managerul direct pentru a va lamuri.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024