ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cu ce articol se opereaza suspendarea crestere copil pana la 1 an?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


daca salariata doreste suspendare pana la un an, aceasta se opereaza in Revisal cu acelasi articol ca si cum ar fi pana la 2 ani? (art 51 lit (a))
Intervalul de suspendare se pun direct pana face copilul 11 luni? sau se pune pana la 1 an, iar cand va implini 11 luni, voi inceta suspendarea?
De asemenea, daca tatalui nu i se acorda acea luna de suspendare pentru crestere, se poate face ceva? este obligatoriu pentru el?

Serv Maday
 User  Serv Maday
a intrebat la 04 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2016
Contractul individual de munca se suspenda in baza art 51 alin 1 lit a. Salariata in cererea depusa va mentiona perioada concediului pana la implinirea copilului a varstei de 1 an. Astfel veti inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor suspendarea contractului pana la implinirea copilului a varstei de 1 an si nu de 11 luni. Potrivit art. 11 din OUG 111/2010, salariata mama trebuie sa inregistreze la unitate cererea de revenire, cel mai tarziu la implinirea copilului a varstei de 11 luni daca pe durata concediului pentru cresterea copilului nu se constata un handicap si daca tatal indeplineste conditiile pentru CCC.
Tatal trebuie sa efectueze o luna de concediu pentru cresterea copilului. In concediul de crestere a copilului de care beneficiaza mama, indemnizatia va fi platita doar pana la implinirea varstei de 11 luni a copilului, respectiv 23 de luni, iar pentru a beneficia de indemnizatie si in ultima luna, celalalt parinte (tatal) trebuie sa depuna cu 30 de zile inainte de intrarea efectiva in concediu pentru cresterea copilului, o cerere insotita de actele doveditoare.
In situatia in care tatal nu solicita dreptul care ii revine la concediu, mama nu poate beneficia de acest drept in locul acestuia.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024